Nieuws
door TechniShow Magazine

EMO 2017: Nieuwe versie Uniport 6000 van Unisign

20 september 2017

Unisign toont op de EMO 2017 een nieuwe versie van de Uniport 6000 portaalfreesmachine: de Uniport 6000-HV. De Uniport 6000-HV komt er in een uitvoering voor staal bewerken en voor aluminium.

 

De Uniport 6000-HV is een 5-assige variant. De HV-portaalmachines zijn standaard uitgevoerd met een vaste horizontale/verticale zwenkkop. De HV-kop is dusdanig geconstrueerd (twee assen B en C geïntegreerd in de zwenkkop) dat iedere willekeurige hoek aan een complex product, in zo min mogelijk opspanningen efficiënt gemaakt kan worden.

De HV-kop met motorspil wordt tijdens het verspaningsproces continue thermisch stabiel gehouden, zodat procesnauwkeurigheid en levensduur componenten gewaarborgd zijn. De gereedschappen worden direct in de HV-kop gewisseld. De uitvoering vaste portaalbrug met bewegende opspantafels / pallets zijn uitgevoerd met volledige gesloten beplating, waarmee aan de hoogste eisen betreffende veiligheid wordt voldaan.

Bovendien is de Uniport 6000-HV (vanwege een beter procesoverzicht) standaard uitgevoerd met een superscherp camerasysteem, zodat de operator kan inzoomen en het verspaningsproces op de voet kan volgen. Daarnaast is de Uniport 6000-HV standaard uitgevoerd met; een dubbele spanentransporteur, koelmiddeltank, Unisign diagnose systeem, meettaster, et cetera.