Nieuws
door TechniShow Magazine

Primoteq pakt onderhoud Goglio Milling Systems op

11 december 2015

Goglio Milling Systems, producent van 3- tot 6-assige CNC-freesmachines, CNC-kotterbanken en freeskoppen voor de metaalindustrie, de luchtvaartindustrie en de spuitgietwereld laat weten de inbedrijfstelling en haar 1ste lijns service aan haar machines in de landen Nederland, België en Duitsland uit te besteden aan service-specialist Primoteq.

 

De verkoop van de machines van Goglio wordt in de Benelux verzorgd door VGK CNC Machines & Robotic Solutions. Met deze machines is een bewerkings-nauwkeurigheid te realiseren van 1/1000 mm. Interessant is ook dat het pakket een gepatenteerde freeskop met geïntegreerde magnetische encoder bevat, waarmee stappen zijn te realiseren van 0,001°.

Doordat de freeskoppen standaard worden vergrendeld met behulp van een Hirth-vertanding kunnen de koppen tijdens het uitvoeren van het werk niet verschuiven. Deze indexeerbare koppen worden volledig simultaan aangestuurd. Als de kop onder een hoek van 90° staat, bedraagt de hoogte van het freesbed tot de hartlijn van de spil slechts 185 mm.

De hierboven beschreven freeskop is te combineren met alle typen freesmachines uit het pakket van Goglio en inzetbaar voor het bewerken van diverse soorten technische materialen; van vezelversterkte kunststof en metaal tot aluminium en koper, met naar keuze ISO 40- of ISO 50-gereedschappen. Zo heeft de HSK63/A 24.000 toeren, de HSK 50 40.000 toeren en de HSK100/A 8.000 toeren.

Goglio-machines worden af fabriek standaard uitgevoerd met Heidenhain glaslinialen en encoders. In Italië zijn de machines van Goglio geliefd vanwege de uitmuntende service. Om deze service ook in andere delen van Europa te kunnen bieden heeft Goglio ervoor gekozen om de inbedrijfstelling en 1e lijns service uit te besteden aan Primoteq voor Duitsland en de Benelux, met behoud van fabrieksgarantie. Voor de 2e lijns service blijven ze zelf verantwoordelijk.

 

 

 

Gerelateerde bedrijven

Bekijk alle leden