TechniShow
door TechniShow Magazine

Q-fin introduceert ontbraammachine met 'gevoel'

6 maart 2018

Q-fin Quality Finishing heeft de F1200 machine qua prestaties en design doorontwikkeld. Het is een machine voor het ontbramen, slijpen, en afronden van metalen plaatdelen tot 1.200 mm breed. De versie van modeljaar 2018 heeft ‘gevoel’ gekregen. De nieuwe F1200 presenteert Q-fin op TechniShow.

De 'gemoedstoestand' van de ontbraammachine is duidelijk af te lezen dankzij de overzichtelijk geplaatste statusindicatoren. Dankzij de LED-verlichting die de status van de machine aan geeft, is ook op grote afstand de status van de machine af te lezen. Een andere functionaliteit die het 'gevoel' van de machine doorgeven zijn de knoppen waarmee de gebruiker de hoeveelheid kracht van de borstels kan instellen. Naarmate er meer kracht op de borstels komt te staan, zal er meer kracht nodig zijn om de knoppen te bedienen. Dat is volgens Q-fin een belangrijke waarom er niet gekozen is voor een touchscreen.

De gevoelige ontbraammachine van Q-fin is genomineerd voor de TechniShow Innovation Award. Tijdens de Avond van de Maakindustrie op woensdagavond 7 maart wordt de winnaar van de Award bekend gemaakt.

Gerelateerde bedrijven

Bekijk alle leden