Productnieuws
door TechniShow Magazine

Renishaw introduceert innovatieve encoder serie en Raman systeem

23 september 2016

Renishaw introduceert een volledige serie magnetische en optische encoders en de inVia confocale Raman microscoop.

 

Optische encoders zorgen voor een high performance lineaire en roterende positiemeting met behulp van fijne schaalverdeling en een compacte opto-elektronische leeskop die beweging ten opzichte van de schaal omzet in positiedata. Zo is incrementele en absolute positiemeting beschikbaar, contactloos ontwerp – zonder hysteresis en mechanische slijtage. Het ontwerp is optisch robuust, uitstekend bestendig tegen vuil, stof en krassen, zonder afbreuk te doen aan de integriteit van het signaal. Enkele types zijn: RESOLUTE, ATOMen TONIC.

 

Raman spectroscopie

Raman spectroscopie is een van de krachtigste en meest veelzijdige analysetechnieken in de wetenschap en wordt gebruikt om beter te begrijpen hoe materialen zijn samengesteld. Een monster wordt verlicht met licht van één kleur en de interactie met dat licht geeft ons informatie over het monster.

De inVia confocale microscoop die tentoongesteld wordt is een zeer flexibele Raman microscoop die geconfigureerd kan worden om specifieke metingen te optimaliseren. Andere kenmerken zijn onder andere dat er snel gegevens verkregen kunnen worden, de ruimtelijke resolutie is optimaal, zelfs het miniemste detail kan worden bekeken. Tevens is de herhaalbaarheid van gegevens optimaal en is de microscoop eenvoudig in het gebruik.

 

 

 

 

Gerelateerde bedrijven

Bekijk alle leden