Nieuws
door TechniShow Magazine

RoboJob verkort levertijden en plaatst 300ste installatie in Duitsland

20 november 2019

Robojob heeft in de zomermaanden, wanneer het altijd wat rustiger is met orders, de productie verder geoptimaliseerd. Nu de interne processen volledig gefinetuned zijn, heeft RoboJob de doorlooptijden van een order tot installatie aanzienlijk weten in te korten. Tevens heeft de fabrikant van automatiseringsoplossingen recent de 300ste installatie geleverd in Duitsland.

Twee maanden terug kon RoboJob een succesvolle deelname aan de EMO-beurs afsluiten. Sinds EMO blijven de bestellingen vlot binnenkomen. En dat in een periode van economische onzekerheid. “Je zou denken dat bedrijven wat afwachtend zijn in deze tijden van Brexit, de handelsoorlog tussen China en de Verenigde Staten, en met de automobielindustrie die het toch moeilijk heeft,” vertelt CEO Helmut De Roovere. “Niks is echter minder waar. Onze klanten zijn zich ervan bewust dat ze ook in de toekomst moeilijk CNC-operatoren kunnen vinden, en dat de realiteit van high mix, low volume enkel nog meer concreet zal worden. Dit is dan ook hét moment om in te zetten op automatiseringsoplossingen die je toelaten om op een efficiënte manier met die realiteit om te gaan.”

RoboJob merkt dan ook geen terugval in de bestellingen, wel integendeel.  “In de zomermaanden is het altijd wel wat rustiger, dat zien we elk jaar weer.  Het heeft ons toegelaten om onze productie verder op punt te stellen. Nu onze ‘Integrated’ modellen volledig op punt staan, hebben we onze interne processen ook volledig kunnen finetunen. De doorlooptijd van een order tot installatie is daarmee aanzienlijk ingekort, en onze klanten die vandaag bestellen, kunnen begin volgend jaar al meteen manarm gaan produceren met onze robots.”

Het bedrijf uit Heist-op-den-Berg beschikt ondertussen ook over meer capaciteit om haar producten te installeren: er werden niet enkel meer installateurs aangenomen, ook heel wat partners werden ondertussen opgeleid en gecertificeerd om de installaties van de RoboJob-automatiseringen succesvol af te ronden.

 

Mijlpaal in Duitsland

Deze maand zal RoboJob de driehonderdste installatie afronden in Duitsland. Sinds 2007 bouwt RoboJob aan laagdrempelige, compacte CNC-automatisering die haar klanten toelaat om meer efficiëntie, flexibiliteit en rendement te halen uit het CNC-machinepark. Sinds 2010 verkoopt de CNC-specialist deze systemen in België en Nederland. De eerste installatie in Duitsland dateert van juni 2013: “De eerste robot die we in Duitsland installeerden, was bij een klant in de Moezel,” vertelt De Roovere. “We plaatsten er een Turn-Assist Essential aan een DMG-machine. Datzelfde jaar volgden er nog enkele installaties bij verschillende klanten in Nordrhein-Westfalen, in Saarland en in Baden-Württemberg.  En nu, zes jaar later overschrijden we de kaap van 300 installaties in Duitsland.”

“Op die zes jaar tijd is Duitsland uitgegroeid tot onze belangrijkste, grootste markt. Ondanks de moeilijkheden in de automobielindustrie blijven we het erg goed doen in Duitsland. De Duitse maakindustrie ziet in dat CNC-automatisering erg belangrijk blijft, zeker in tijden waarin seriegroottes kunnen terugvallen en je dus snel moet kunnen omschakelen van het éne product naar het volgende.” 

Opvallend is dat RoboJob niet enkel machines automatiseerde van de ‘grote’ merken zoals Mazak, DMG of Okuma, maar ook heel wat minder bekende merken: “Behalve de grote Duitse, Japanse en Koreaanse merken zie je dat we ook installaties hebben uitgevoerd aan andere, minder bekende machines. Zo hebben we in Duitsland onze robots geplaatst aan meer dan 30 verschillende machinemerken,” vertelt De Roovere.

Gerelateerde bedrijven

Bekijk alle leden

Gerelateerd nieuws