TechniShow
door TechniShow Magazine

Romias inspireert met slimme robotautomatisering

3 februari 2016

Automatiseringsspecialist Romias, genomineerd voor de TechniShow Innovatie Award 2016 en Made in Holland Award 2016, zal op de beurs zijn expertise op het gebied van robotautomatisering met een aantal robotcellen presenteren.

 

De ruime ervaring op het gebied van robotautomatisering van, met name verspanende productiesystemen, komt onder meer ten uiting in de door Romias zelf ontwikkelde Romias-MI robotbesturing. De besturing op basis van intuïtieve dialoogprogrammering blinkt uit in een hoge mate van gebruiksvriendelijkheid. Het feit dat robotbesturing tevens zelflerend is en helpt een eventuele storing effectief op te lossen, maakt deze besturing uniek in de markt. Bedrijven die er mee werken realiseren daarmee een aanzienlijke tijdsbesparing en een toename van het aantal spiluren.

 

Drankvoorziening

Romias wil op de TechniShow vooral laten zien dat het naast de gebruiksvriendelijke standaard robotcellen vergaand is gespecialiseerd in de realisatie van klantspecifieke robotoplossingen. De robotcel die Romias voor haar klant Vremac Cilinders B.V. heeft ontwikkeld is daar een goed voorbeeld van. Deze productiecel met een handlingsgewicht van 165 kg gaat een draaibank beladen. De cel zal onderdeel uitmaken van een volledig geautomatiseerde productielijn, waar na verspaning de delen automatisch in elkaar gezet en gelast zullen worden.

Om te laten zien wat de engineers van Romias allemaal met robots kunnen doen, zal zelfs de drankvoorziening op de stand van Romias door twee robots worden verzorgd. Op Youtube is daar al een preview van te zien. www.romias.nl/barduo .Met haar expertise op het gebied van productie-automatisering wil Romias een bijdrage leveren aan de efficiëntieverbetering bij bedrijven in de metaal- en kunststofbewerkende industrie.

Gerelateerde bedrijven

Bekijk alle leden