Productnieuws
door TechniShow Magazine

Schunk lanceert Co-act EGH-grijper voor Universal Robots

28 november 2019

Enkele maanden geleden lanceerde Schunk het nieuwe Plug & Work-programma met flexibele en eenvoudig te vervangen grijpers, aangepast aan alle soorten interactieve robots. Het nieuwste product in dit programma is de EGH-grijper die specifiek is ontworpen voor alle collaboratieve robots van Universal Robots in de maten 3, 5, 10 en 16.

EGH is een universele en servo-gestuurde grijper voor met name kleine tot middelgrote werkstukken. In lijn met de andere programma's van Schunk is de nieuwe grijper ook flexibel en werkt het in alle verschillende soorten toepassingen en marktsegmenten waar collaboratieve robots worden gebruikt in hun dagelijkse activiteiten.

 

Twee vingerparen

De EGH-grijper wordt geleverd met twee soorten vingerparen - een vaste en een flexibele. De flexibele vinger heeft twee geleidende delen, waardoor de slag eenvoudig kan worden ingesteld tussen 0 - 186 mm. Dit betekent dat ze vrij instelbaar zijn en eenvoudig in te stellen volgens de individuele vereisten die de toepassing vereist.

 

Bouwpakket

Alle componenten die nodig zijn voor de installatie zijn bij het startpakket inbegrepen - van software tot inbussleutels, dus is het niet helemaal vreemd om de nieuwe EGH-grijper te vergelijken met een bouwpakket van IKEA. De eenvoud en snelle montage past ook bij de vergelijking met de meubelgigant. De installatie is geoptimaliseerd om zo eenvoudig en tijdbesparend mogelijk te zijn en duurt niet langer dan een half uur. In plaats van schroeven, is de EGH-grijper uitgerust met een beugel die eenvoudig in de adapterplaat kan worden gemonteerd. Installeer vervolgens de software en programmeer het werk dat moet worden gedaan. Daarmee is het heel eenvoudig om de grijper van Schunk te installeren.

Gerelateerde bedrijven

Bekijk alle leden

Gerelateerd nieuws