Productnieuws
door TechniShow Magazine

Schuurmachine werkt snel, glad én comfortabel

8 februari 2016

De krachtige Makita excenter schuurmachine combineert een vlak schuurresultaat met een optimaal werkcomfort. Dankzij een variabel toerental en twee schuurstanden is deze 150 mm schuurmachine breed inzetbaar voor fijnafwerking, grof schuren en polijsten.

 

Grote oppervlakken hout, metaal, kunststof en geschilderde ondergronden zijn kaal en spiegelglad in een handomdraai. De schuurmachine is trillingsarm en voorzien van een verbeterde, ergonomische vormgeving. De stofzuigeraansluiting zit tijdens het schuren niet langer in de weg waardoor het bedieningsgemak toeneemt. De machine heeft een hoge materiaalafname en is geschikt voor dagelijks intensief gebruik.

 

Contragewicht

De Makita BO6050J excenter schuurmachine beschikt over twee schuurstanden en is daardoor in te zetten voor verschillende materialen en divers schuurwerk. De excentrische stand is geschikt voor fijnafwerking, de excentrische stand met aandrijving is te gebruiken voor grof schuren en polijsten.

De schuurmachine is voorzien van een contragewicht en hierdoor trillingsarm. Samen met de verbeterde vormgeving zorgt dat ervoor dat gebruikers comfortabeler kunnen schuren en tijdens het werk meer controle houden over het werk. Dat komt onder andere omdat de stofzuigeraansluiting nu midden achter op de machine zit in plaats van aan de zijkant en beide handen tijdens het schuren op de machine rusten. Ook de ergonomische handgreep met softgrip biedt extra werkcomfort en minder kans op verkramping of vermoeidheid in de handen. De softstart, constante elektronica, een variabel toerental en een toepassingsknop voorzien van automatische vergrendeling voor het vervangen van de schuurzool completeren een optimaal gebruikscomfort.