Productnieuws
door TechniShow Magazine

Seco introduceert nieuwe krachtspantanghouders

26 maart 2019

Seco Tools introduceert nieuwe krachtspantanghouders die volgens Seco hydraulische houders en krimphouders overtreffen op het gebied van spankracht en overbrengbaar koppel voor maximale freesprestaties. Krachtspantanghouders leveren meer flexibiliteit en rendement voor freestoepassingen en zorgen ervoor dat werkplaatsen minder gereedschappen nodig hebben.

De krachtspantanghouder levert een rondlooponnauwkeurigheid van 5 micrometer bij 3xD uitkraaglengte. Dankzij de directe klemtechnologie kan één Seco-opname worden gebruikt voor een cilindrische schacht van 20 mm, 32 mm. en Weldon-schachten van 20 mm. Door het gebruik van reductiehulzen is één opname ook geschikt voor gereedschappen met een cilindrische schacht, Weldon- of Whistle Notch-schacht met een diameter van 6 mm tot 25 mm. De opnames zijn geschikt voor het klemmen van freesgereedschappen - voor ruw- en finiseertoepassingen – en ook voor boor- en tapgereedschappen. 

De krachtspantanghouders van Seco Tools bieden werkplaatsen innovatieve voordelen ten opzichte van standaard spantanghouders. Het moer- en naaldlagerontwerp zorgt voor een hoge klemkracht en dit met een minimale aandraaikracht/moment in vergelijking met het staal-op-staal-contact bij standaard spantangopnames. Met de optionele koelmiddelstopschroeven kunnen krachtspantanghouders worden gebruikt voor koeling door het gereedschap. Met deze Seco-opnames zijn er geen extra kosten voor extra apparatuur, zoals een krimpapparaat of specifieke hydraulische apparatuur.

Seco krachtspantanghouders zijn verkrijgbaar voor spindels HSK-A, Seco-Capto, DIN, BT en BT Taper-Face en ANSI en ANSI Taper-Face. Elke opname wordt geleverd met een hulstrekker, stopschroef (met DIN-, BT- en ANSI-connecties) en een gebruiksaanwijzing.