Productnieuws
door TechniShow Magazine

Seco MP2050 biedt optimale balans tussen taaiheid en slijtageweerstand

21 november 2017

Seco Tools biedt nu de snijplaatkwaliteit MP2050 aan met een geoptimaliseerde balans tussen taaiheid en slijtageweerstand. Hiermee kunnen sterke, warmtebestendige materialen efficiënt worden bewerkt.

Deze MP2050 kwaliteit werd oorspronkelijk ontwikkeld voor de bewerking van turbinebladen in de energieopwekkende industrie, maar presteert ook goed in lucht-/ruimtevaarttoepassingen en maakt het frezen van materialen zoals austenitisch en martensitisch roestvast staal en titanium gemakkelijk. Dankzij het nieuwe substraat en de nabehandeling die op de coating werd toegepast, kan de MP2050 beter omgaan met veel warmte in de snijzone en effectief voorkomen dat spanen verkleven. De betrouwbaarheid van het substraat en de slijtageweerstand in de coating overwint onstabiele bewerkingsomstandigheden zoals onderbroken sneden, lange uitsteeklengtes en zwakke ondersteuningen. Bovendien verlaagt de kwaliteit de gereedschapskosten door een langere standtijd en kunnen de snijparameters worden verhoogd, vooral bij droge bewerkingsomstandigheden.

De MP2050-serie omvat ronde snijplaten in de afmetingen 10, 12, 16 en 20. Snijplaten voor hoge voeding, vierkante snijplaten voor Turbo, Square 6 en Square T4, en vlakfreessnijplaten voor Double Octomill zijn ook leverbaar

Gerelateerde bedrijven

Bekijk alle leden

Gerelateerd nieuws