Productnieuws
door TechniShow Magazine

Seco Tools breidt gamma snijplaten voor volle schroefdraadprofielen uit

15 januari 2019

Seco Tools heeft dertien nieuwe snijplaten voor volle schroefdraadprofielen met UNJ- en MJ geïntroduceerd. Er is nu een compleet gamma UNJ- en MJ-schroefdraadprofielen beschikbaar voor zowel uitwendige als inwendige toepassingen. Deze snijplaten hebben profielen met een nauwe tolerantie, voor het maken van nauwkeurig schroefdraad in roestvast staal en hittebestendige nikkel- en titaniumlegeringen.

Naast de nauwe profieltoleranties bieden de snijplaten een langere standtijd. Om de vorming van gekrulde spanen die de productie kunnen verstoren te voorkomen, zijn de nieuwe snijplaten compatibel met de Seco-houders met Jetstream Tooling-hogedrukkoeltechnologie. Deze houders leveren een geconcentreerde straal koelmiddel onder hoge druk met een hoge snelheid direct naar de ideale positie dicht bij de snijkant. Op deze manier is het mogelijk de spanen te geleiden en in specifieke richtingen van de snijzone af te voeren.

De profielen zijn geschikt voor uitwendige en inwendige toepassingen. Gebruik UNJ-schroefdraadprofielen voor schroefdraad in inches en MJ-schroefdraadprofielen voor de overeenkomstige metrische versies.

Gerelateerde bedrijven

Bekijk alle leden

Gerelateerd nieuws