Productnieuws
door TechniShow Magazine

Siemens breidt RFID-portfolio uit met compacte reader

3 december 2018

Siemens breidt haar aanbod van ultrahoogfrequentie(UHF)-apparaten Simatic RF600 uit met een nieuwe RFID (Radio Frequency Identification)-reader. De Simatic RF615R is compact uitgevoerd (133 x 155 x 45 mm) en beschikt over een interne, circulair gepolariseerde antenne en een aansluiting voor een extra externe antenne. Via deze aansluiting kan een kostenefficiënte kleinschalige RFID-gate worden gecreëerd.

De Simatic RF615R ondersteunt OPC UA als IoT (Internet of Things)-interface en communiceert via het datamodel OPC UA AutoID Companion Specification V1.0. Dit maakt fabrikant-onafhankelijke communicatie binnen de automatisering mogelijk, evenals een gestandaardiseerde verbinding met cloud-toepassingen, zoals het open, cloud-gebaseerde IoT-besturingssysteem MindSphere, via een industriële IoT-gateway zoals Ruggedcom RX1400 met CloudConnect. Door analyse van verzamelde gegevens worden KPI's als installatiebeschikbaarheid, benuttingsgraad of energiebesparingspotentieel inzichtelijk. Hierdoor kunnen leveringsketens worden geoptimaliseerd – wat leidt tot verbeterde efficiency en kwaliteit in productie, logistiek, asset-management en op andere terreinen.

 

UHF for Industry

Dankzij de beproefde “UHF for Industry”-algoritmen profiteren gebruikers van hoge betrouwbaarheid, zelfs in omgevingen met zwakke radiosignalen.

Door de circulair gepolariseerde antenne biedt de reader een grote flexibiliteit bij het plaatsen van RFID-transponders die moeten worden geregistreerd. Met zowel een digitale ingang als uitgang biedt de Simatic RF615R een eenvoudige trigger-mogelijkheid voor decentrale uitleespunten en kan lokaal worden gereageerd op uitleesresultaten. Configuratie-, inbedrijfstellings- en diagnose-tools zijn op de gebruikelijke wijze toegankelijk via een webbrowser. Zo profiteren gebruikers van een snelle inbedrijfstelling en diagnose en wordt de project-efficiency verbeterd. Andere functies die de installatiebeschikbaarheid verhogen zijn o.a. diagnose tijdens bedrijf en diagnosehistorie in het logboek. De nieuwe reader is met name geschikt voor gebruik in machine- en installatiebouw en in de transportbandtechnologie. Dankzij de hoge beschermingsgraad IP67 kan de Simatic RF615R ook worden gebruikt in zware industriële omgevingen.

Gerelateerde bedrijven

Bekijk alle leden

Gerelateerd nieuws