Productnieuws
door TechniShow Magazine

Siemens introduceert diagnosedisplay voor signaleren storingen

7 oktober 2016

Siemens introduceert het Sirius 3SK2 diagnosedisplay voor het signaleren van storingen en het reduceren van stilstandtijd. Met de combinatie van veiligheidsrelais en diagnosedisplay kunnen gebruikers snel zien welke sensor, eindschakelaar en/of noodstopdrukknop geactiveerd is.

 

De log-functie biedt relevante informatie, zoals over geactiveerde sensoren en alarmmeldingen. Hierdoor is de oorzaak van een storing snel te achterhalen en kan men stilstandtijden tot een minimum beperken. Het display kan gebruikt worden om lopende projecten gemakkelijk op te slaan en te (her)laden. Dankzij de kopieerfunctie bij serieproductie kan de gebruiker de configuratie eenvoudigweg kopiëren, wat tijd scheelt. De achtergrondverlichting van het diagnosedisplay zorgt ervoor dat deze ook in slecht verlichte omgeving goed afleesbaar is.

Het Sirius 3SK2 software-parametreerbare veiligheidsrelais heeft een verscheidenheid aan veiligheidsfuncties in een compacte bouwvorm. Typische applicaties voor de 3SK2 zijn meerdere noodstopdrukknoppen, deurbewaking, inloopbeveiligingen en tweehandenbediening. De gebruiksvriendelijke paramatreersoftware Safety ES heeft een uitgebreide bibliotheek met functieblokken. Hiermee kan de gebruiker eenvoudig en intuïtief de veiligheidsconfiguratie opbouwen.

 

Gerelateerde bedrijven

Bekijk alle leden

Gerelateerd nieuws