Nieuws
door TechniShow Magazine

Siemens organiseert virtuele tour door Additive Manufacturing Experience Center

29 april 2020

In april 2018 heeft Siemens het Additive Manufacturing Experience Center (AMEC) geopend op de productielocatie in Erlangen (D). Meer dan 4.500 klanten hebben sinds de opening AMEC bezocht. De huidige situatie heeft Siemens geïnspireerd om de Digital AMEC (Digital Twin van AMEC) te creëren. 14 mei organiseert Siemens een tour door deze virtuele omgeving  om de vooruitgang te delen die is gemaakt op het gebied van Additive Manufacturing.

AMEC helpt klanten van Siemens die geïnteresseerd zijn in AM en die onderzoeken hoe ze producten opnieuw kunnen ontwerpen, hun productie kunnen verbeteren of de overgang naar nieuwe bedrijfsmodellen kunnen verbeteren. Daarbij presenteert Siemens de echte industrialisatie van AM en het grote potentieel ervan. Als gevolg hiervan groeide de vraag van klanten naar bezoeken aan het AMEC voortdurend. Nu AMEC door het coronovirus is gesloten voor bezoekers, maar de vraag naar kennis blijft, organiseert Siemens op 14 mei een digitale tour door een nieuwe virtuele AMEC.

Een speciaal hoogtepunt die dag is een exclusieve preview van de end-to-end workflow voor grootschalige productie van composietmatrijzen met Robotic Additive Manufacturing. Vakdeskundigen zullen een uniek inzicht geven in hoe deze technologie de productie van composietmatrijzen naar een hoger niveau zal tillen.

De AMEC is afgestemd op machinebouwers, machinegebruikers en bedrijven die onderdelen ontwerpen en produceren in het kader van geïndustrialiseerde Additive Manufacturing. Bezoekers zullen de naadloos geïntegreerde stappen in de waardeketen van geïndustrialiseerde Additive Manufacturing ervaren, met Design for AM, simulatie-gedreven onderdeeloptimalisatie, automatisering van machines en nabewerking, geavanceerde robottoepassingen, ultramoderne use-cases en nog veel meer.

 

De virtuele tour vindt plaats op 14 mei 2020 van 14:00 uur tot 15:00 uur. Deelnemen kan hier.

Gerelateerde bedrijven

Bekijk alle leden

Gerelateerd nieuws