TechniShow
door TechniShow Magazine

Sneak Preview van de nieuwe Halter LoadAssistant

16 februari 2016

Halter CNC Automation vergroot het programma voor het automatisch beladen van CNC machines. Het bedrijf introduceert twee nieuwe modellen van de succesvolle Halter LoadAssistant tijdens een zogenaamde Sneak Preview op 22 februari, in de Fastems fabriek in Issum (net over de grens in Duitsland). Tijdens deze dag krijgen verspanende bedrijven de eerste keer de mogelijkheid om deze modellen in werking te zien.

 

Slechts twee jaar na de introductie van de Halter LoadAssistant, een robotbeladingssysteem voor CNC machines, wordt het aanbod uitgebreid met twee nieuwe modellen: één voor het beladen van bewerkingscentra en één voor het beladen van draaibanken, beiden met een stapelfunctie. Hiermee komt Halter met een flexibel en compact beladingssysteem, maar met een capaciteit die hoger is dan welk ander systeem er op de markt verkrijgbaar is. Voor de kleinere afmetingen was Halter al toonaangevend, maar ook bij producten met grotere afmetingen. De buffercapaciteit bij bijvoorbeeld een diameter van 230mm en een hoogte van 25mm is maar liefst 154 producten. Met het omkeerstation is het bovendien mogelijk een product aan twee kanten te bewerken.

 

Preview

Uiteraard zijn beide modellen uitgevoerd met de Halter SmartControl, een besturing die in samenwerking met het Fastems is ontwikkeld en gebaseerd is op meer dan 30 jaar ervaring in de robotautomatisering van CNC machines. Bovendien is deze software uitgebreid met allerlei handige functies die de gebruikersvriendelijkheid wederom ten goede komen.

Tijdens de Sneak Preview hebben bedrijven de gelegenheid om zelf alle modellen van Halter te testen en te beoordelen hoe de Halter kan worden ingezet bij de productie van series van 10 tot 1000 stuks. Tevens is er ook de mogelijkheid een kijkje te nemen in de productiefaciliteit van Fastems en de vele andere mogelijke automatiseringsoplossingen te bekijken.

 

De Sneak Preview vindt plaats op 22 februari a.s. tussen 9.00 en 17.00 uur. Bedrijven die interesse hebben kunnen voor een afspraak contact opnemen met Halter CNC Automation, de heer Frans Fontein (tel: +31 (0)6 317 637 54) of meld u aan op de website.

Gerelateerde bedrijven

Bekijk alle leden

Gerelateerd nieuws