Nieuws
door TechniShow Magazine

Spinner introduceert nieuwe U-Loader

30 april 2020

Spinner heeft met de U-loader een nieuwe, compacte automatiseringsoplossing geïntroduceerd. Het systeem neemt weinig ruimte in beslag omdat de bewerkingsmachine fungeert als robot.

De U-Loader kan tot wel zes pallets verwerken van 300 mm x 450 mm x 95 mm (XxYxZ). Het principe van de automatisering is relatief eenvoudig. Door een grijper in te wisselen in de spil en gebruik te maken van de X-, Y- en Z-beweging van de machine, fungeert de bewerkingsmachine zelf als robot. Er zijn verschillende type grijpers leverbaar waar onder een parallelgrijper, centreergrijper, vacuümgrijper en een magneetgrijper. De machine wisselt het gewenste grijpertype in de hoofdspil. De U-Loader schuift een pallet met ruwe producten onder de spil waarna deze het product oppakt en in de machineklem plaatst. Na bewerking wordt het bewerkte product op een nieuwe pallet geplaatst die weer door de U-Loader onder de spil gebracht wordt. De U-Loader is softwarematig volledig in de machinebesturing geïntegreerd. Dus er is geen extra robot besturing meer. Hierdoor is het mogelijk om laagdrempelig onbemand enkelstuks en kleine series te produceren. De U-Loader is geschikt voor de Spinner U-630 en U-1530 bewerkingscentra.

Limas uit Neer, die de machines van Spinner in Nederland op de markt brengt, zou de U-loader aanvankelijk als primeur op TechniShow presenteren.

Gerelateerde bedrijven

Bekijk alle leden