Nieuws
door TechniShow Magazine

Star introduceert lang- en kortdraaimachine met extra B-as

14 oktober 2019

Star Micronics, in Nederland vertegenwoordigt door Oude Reimer uit Hilversum, heeft de SX-38 Type B lang- en kortdraaimachine ontwikkeld. Deze draaimachine is geschikt voor het draaien van materiaal tot een diameter van 40 mm (optioneel 42 mm). De machine kan binnen korte tijd omgebouwd worden van lang- naar kortdraaien en vice versa, simpelweg door de machine uit te rusten met een geleidebus of een spantang. De Type B versie is bovendien uitgerust met een extra B-as.

De servogestuurde B-as in de nieuwe SX-38 Type B wordt aan beide uiteinden ondersteund, zodat de as gebruikt kan worden voor complexere bewerkingen en daarnaast een hoge nauwkeurigheid realiseert bij nabewerkingen. Dankzij de B-as kunnen werkstukken volledig op één machine bewerkt worden.

De SX-38 is gericht op de medische-, automotive- en luchtvaartindustrie. De machine is uitgerust met een gereedschapsturret met tien posities. De gereedschapsturret is gemonteerd op een andere slede dan de B-as. Hierdoor kan er gelijktijdig met zowel de turret als de B-as bewerkt worden om de totale bewerkingstijd te verkorten.

Gerelateerde bedrijven

Bekijk alle leden

Gerelateerd nieuws