TechniShow
door TechniShow Magazine

Style integreert planetaire tandwielen in nieuwe SS2-sG transmissie

6 maart 2018

Style presenteert op de TechniShow een nieuwe transmissie waarmee het mogelijk is om draaibanken onder vollast te schakelen. Voor de ontwikkeling van de SMESH 2-step Gear (SS2-sG) transmissie heeft Style de mogelijkheden van planetaire tandwielen onderzocht. Dankzij deze techniek kan er geschakeld worden zonder volledig te moeten af- en optoeren.

De SS2-sG transmissie bestaat uit vijf planetaire tandwielen om een ringwiel die zijn samengebracht in een compacte behuizing. De nieuwe transmissie geeft het beste uit drie bestaande transmissies: de eenvoud van een handgeschakelde transmissie, het gemak van een automatische transmissie en het rendement alsof er geen transmissie is. Door deze nieuwe toepassing kan er mechanisch worden geschakeld zonder rendementsverlies. Het planetaire tandwiel zal in de toekomst op alle machines van Style worden geleverd; eerst op de draaimachines en later op de freesmachines.

De SS2-sG transmissie van Style is genomineerd voor de TechniShow Innovation Award. Tijdens de Avond van de Maakindustrie op woensdagavond 7 maart wordt de winnaar van de Award bekend gemaakt.

Gerelateerde bedrijven

Bekijk alle leden

Gerelateerd nieuws