Nieuws
door TechniShow Magazine

TIV wordt groter, overzichtelijker en interactiever

3 februari 2017

Het vernieuwde concept voor Technische Industriële Vakbeurs (TIV) Hardenberg is bekend. De twee beursthema’s voor TIV Hardenberg 2017 zijn Food Industry en Smart Industry. Beurzen als NEW Industries en Engineering Materials worden geïntegreerd in TIV, evenals een nieuwe beurs van Artexis Easyfairs waar binnenkort meer over bekend wordt gemaakt. Met de update van TIV Hardenberg profiteren exposanten op 19, 20 en 21 september in Evenementenhal Hardenberg van een nieuwe markt, een groter publiek en meer innovatie.

“We hebben een uitgebreid Research & Development-onderzoek gedaan naar TIV. Dit leverde een aantal conclusies op die we hebben omgezet naar actiepunten”, zegt Gertjan Lammers, Adviseur TIV Hardenberg. “Het onderzoek naar de haalbaarheid van de toevoeging van een beursonderdeel op het gebied van verpakkingsindustrie vanuit Artexis Easyfairs is in de afrondende fase. Inhoudelijk kan ik hier nog niet verder op ingaan, maar binnen enkele weken volgt hier nieuws over”, aldus Lammers.

 

Food Industry en Smart Industry

De beursthema’s voor TIV Hardenberg 2017 zijn Food Industry en Smart Industry. Dit komt tot uiting in een speciale Innovatie- en Smart Industry route op de beursvloer. In het verlengde hiervan gaat de beursorganisatie een kennisprogramma samenstellen dat bestaat uit interactieve seminars die inspelen op deze twee beursthema’s. Een ander belangrijk speerpunt in het nieuwe concept is meer aandacht voor kunststofindustrie en technische oplossingen.

 

Toevoeging digitalisering, engineering en design

Met de integratie van NEW Industries en Engineering Materials ontstaan er nieuwe onderdelen op TIV, zoals Smart Business, Smart Productie, Smart Proces en Smart Product. Ook worden digitalisering, engineering en design toegevoegd aan het concept. Door alle vernieuwingen is het beursprofiel geüpdatet en bestaat komende editie uit 7 sectoren: grondstoffen & materialen, aandrijf- & besturingstechniek, personeel & organisatie, industriële toelevering, industriële productietechnieken (METAVAK), industriële automatisering en digitalisering.

 

Ketensamenwerking op beursvloer

Het nieuwe concept zorgt ervoor dat TIV overzichtelijker, groter en interactiever wordt met focus op trends en ontwikkelingen en bovendien het totaalplaatje vormt van de maakindustrie. Keten-samenwerking wordt daarin steeds belangrijker. Het nieuwe concept van TIV speelt hier op verschillende manieren in. Zo gaan exposanten door middel van co-creaties live produceren op de beursvloer, waardoor er niet alleen actie is, maar worden processen en optimalisatie ervan ook inzichtelijk.