Nieuws
door TechniShow Magazine

Toyoda horizontale bewerkingscentra live op ‘Open huis’ in Krefeld

15 januari 2016

Toyoda Machinery Europe GmbH, die door Landré in Nederland en België wordt vertegenwoordigd, organiseert op 25 en 26 februari een ‘Open huis’ in haar democentrum in Krefeld, vlak over de grens bij Venlo. Bezoekers kunnen hier demonstraties en presentaties van diverse horizontale bewerkingscentra bijwonen.

 

De demonstraties zullen worden gegeven op een Toyoda FH-630SX-i machine met Cellro magazijn, op een Toyoda FH-500J machine. Tevens zullen de GE4i slijpmachine en een FV1165 vertikale machine te zien zijn.

De FH630SX-i is een krachtig, high-speed horizontaal bewerkingscentrum met een 6000 omw/min spindel, met de opties van een 8000 omw/min hoog koppel of 15.000 omw/min spindel, en een snelle ijlgang van 60 m/min. Deze machine heeft een dubbele kogelomloopspindel aandrijving op de Y-en Z-as en een Meehanite gietijzeren frame voor verbeterde stijfheid.

De FH500J is een compact, high-speed horizontaal bewerkingscentrum met een 15.000 omw/min spindel, gereedschap-gereedschap cyclustijd van 0,9 seconden en een snelle ijlgang van 60 m/min.

De kolom van Toyoda is een uniek ontwerp dat een laag zwaartepunt heeft. Deze verhoogd de stabiliteit en helpt bij het bewerken van stijve en nauwkeurige bewerkingen. Verhoog de uptime met Toyoda's gepatenteerde vervangbare spilconus. In plaats van het vervangen van de hele spindel, wissel de conus uit en hervat de productie. Toyoda's gepatenteerde thermische verplaatsings sensoren compenseren de warmte-uitzetting van de kogelomloopspillen tijdens de bewerking. Door deze technologie blijven de hoge toleranties voor elke bewerking behouden.