Innovatie
door TechniShow Magazine

TRUMPF Venture investeert in sensortechnologie startup Xarion Laser Acoustics

23 december 2016

Xarion Laser Acoustics kondigde deze week aan dat TRUMPF Venture investeert in het bedrijf. Het gaat in deze financieringsronde om 'een getal met zeven cijfers', meldt Xarion. Naast TRUMPF venture is ook Hans-Peter Porsche een van de beleggers.

 

Xarion ontwikkelt en produceert werelds eerste laser gebaseerde optische microfoon. Hiermee kan worden gemeten via de ultrasone golven in de lucht of in vloeistoffen. Het is te gebruiken bij niet-destructief testen, procesbesturing in industriële omgevingen of medische diagnostiek.

Xarion en TRUMPF werken nauw samen bij het gebruik van optische sensoren in het monitoren van een industrieel proces. “Met de ongekende mogelijkheden in procesbewaking levert Xarion een belangrijke bijdrage aan de verdere verbetering van de kwaliteit en de nieuwe toepassingen op het gebied van de industrie 4.0”, zegt Christof Siebert, Head of Technology Management bij TRUMPF, over de achtergrond van de investering.

Na jaren van ontwikkeling is Xarion in 2016 met succes gelanceerd op de markt en biedt naast diverse hoge precisie sensoren de benodigde software voor data-analyse.

 

Gerelateerde bedrijven

Bekijk alle leden

Gerelateerd nieuws