Nieuws
door TechniShow Magazine

Trumpf zet digitaliseringsoplossingen door naar 3D-printing

15 januari 2019

Trumpf heeft zijn digitaliseringsoplossingen overgebracht naar de TruPrint-serie 3D-printers om additieve fabricageprocessen te optimaliseren. Door 3D-printers te verbinden kan de transparantie in gedigitaliseerde fabrieken worden vergroot. 

De TruPrint 3D-printers kunnen bijvoorbeeld worden verbonden met een MES-systeem en een slim bestelplatform. Deze opstelling liet Trumpf vorig jaar tijdens de Formnext in Frankfurt zien. De connectie tussen 3D-printer, MES-systeem en bestelplatform, geeft medewerkers mobiele, real-time toegang tot de procesgegevens van de printer en lopende orders. Het vergemakkelijkt de planning en papierloos beheer van de productie, wat de transparantie, flexibiliteit en uiteindelijk ook de productiviteit van de productie ten goede komt.

Om te zorgen dat 3D-printen kan concurreren met conventionele productietechnieken zoals draaien en frezen, richt Trumpf zich op het waarborgen van uiterst betrouwbare en efficiënte systemen. Om een maximaal rendement te behalen uit 3D-printers en de machines geschikt te maken voor grote serieproductie, biedt Trumpf automatiseringsoplossingen aan. Zo heeft de nieuwe TruPrint 5000 een geautomatiseerde processtart, die handmatige activiteiten vermindert wanneer medewerkers het systeem voorbereiden voor printen. Dit bespaart tijd en verbetert zowel de kwaliteit als de productiviteit van additive manufacturing.