TechniShow
door TechniShow Magazine

Tuwi Nederland winnaar gouden TechniShow Award

14 maart 2016

Tuwi Nederland heeft met de Schröder PowerBendProfessional de gouden TechniShow Award gewonnen. De nominatie was voor hun zwenkbuigmachine.

 

De Schröder PowerBendProfessional is een nieuwe generatie veelzijdige zwenkbuigmachine voor het hoogwaardig buigen van plaat. Deze nieuwe Up-and-Down zwenkbuigmachines staan garant voor een uitstekende nauwkeurige buigkwaliteit. In tegenstelling tot bij het kanten hoeft de bediener de plaat niet te ondersteunen en te draaien tijdens de productie. Dit resulteert in een onbeschadigd en nauwkeuriger product waarbij vrijwel geen fysieke belasting van de bediener gevraagd wordt.

Met deze nieuwe innovatieve zwenkbuigmachines worden grote en complexe producten geproduceerd met slechts één bediener, de plaatuitslag blijft op de oplegtafel liggen en aan de voorzijde wordt het product volautomatisch omhoog en omlaag (Up-and-Down) gebogen. De bediener hoeft de plaat enkel voor de robuuste achteraanslag te houden.

Met de Schröder Powerbend laat Tuwi zien dat het zwenkbuigen een interessant alternatief kan zijn voor afkanten als productietechniek voor het buigen van plaatdelen. Opvallend bij deze zwenkbuigmachine is de zuigtafel voor de positionering van de plaat en de optionele draaibare bovenbalk waarmee meer gereedschappen beschikbaar komen bij het buigen van complexe plaatdelen. Zwenkbuigen is een techniek die naar de mening van de jury meer aandacht zou moeten krijgen van de metaalbranche.

Marcel Mans van Tuwi over zijn innovatie: “Schröder PowerbendProfessional zwenkbuigmachines zijn productiviteitsverhogend, uitermate operator vriendelijk en met deze prijs/kwaliteitsverhouding nu bereikbaar voor iedereen. De lichamelijke belasting van een operator is tot een minimum teruggebracht. Het biedt meer vormmogelijkheden ten opzichte van bestaande technieken. Ik denk dat er geen vergelijkbaar alternatief op de markt is.”

Gerelateerde bedrijven

Bekijk alle leden