Productnieuws
door TechniShow Magazine

Uitbreiding snelwisselsysteem voor spanklauwen

24 juli 2015

Het klauwensnelwisselsysteem Pronto van Schunk is al even op de markt. Het reduceert de set-up tijd voor een complete klauwenset tot 30 seconden. Dat is ongeveer 95% minder dan bij conventionele oplossingen. Alle rede voor Schunk om er een compleet systeemprogramma van te maken.


Na een succesvolle première heeft Schunk een compleet systeemprogramma opgebouwd dat het complete set-up proces van opslag van de snelwisselsets tot en met de klauwwissel in de machine optimaliseert. Schunk Pronto combineert basisklauwen met spitsvertanding (1/16’’ x 90° of 1,5 mm x 60°) met speciale quick-change inserts, waardoor de spandiameter binnen enkele seconden uitgebreid kan worden naar een vergroting van 45 mm. Dat is acht keer meer dan bij conventionele klauwplaten.

Voor een snelle en herhalingsnauwkeurige klauwenwissel is het voldoende om de vergrendeling van de wissel inserts met een inbussleutel los te maken, de inserts te verwijderen en te vervangen door een andere insert. Dit voorkomt onjuiste positionering. In de vergrendelde toestand zorgt een zeszijdige vormsluiting voor maximale proces stabiliteit en maakt zo een hoge kracht en koppeloverdracht mogelijk. Dit systeem is geschikt voor het spannen van ruwe en bewerkte onderdelen.