Nieuws
door TechniShow Magazine

VDL Nedcar hervat productie BMW's en Mini's

28 april 2020

VDL Nedcar hervat de productie van BMW’s X1, de Mini Countryman en Mini Cabriolet definitief op maandag 4 mei. De eerste twee dagen worden gebruikt als inloop- en instructiedagen. 

De reguliere productie bij VDL Nedcar die sinds 19 maart stil lag wordt naar verwachting woensdag 6 mei hervat. Dat meldt De Limburger. De autofabriek opent al eerder om de productie te testen. Daarna krijgt het personeel te horen hoe gewerkt gaat worden, rekening houdend met de coronarichtlijnen. Het bedrijf gaat onder meer gebruikmaken van veiligheidsmiddelen en schermen. Op 5 mei vindt in de montage een proefrun van 50 auto’s plaats. 

Stapsgewijs

De directie werkt op dit moment de details uit van de nieuwe werkwijze, die de veiligheid van de medewerkers moet garanderen. Om te wennen aan de aangepaste wijze van assembleren, wordt begonnen met relatief lage volumes. In de voorbije weken hebben tal van medewerkers de herstart voorbereid. Ook de stroom aan onderdelen van toeleveranciers komt weer langzaam op gang.

Hoeveel geproduceerd gaat worden, is nu nog niet bekend. Dat is afhankelijk van de marktvraag, de hoeveelheid aanwezige onderdelen en hoeveel medewerkers beschikbaar zijn.

Bij VDL Nedcar in Born werken normaal gesproken zo’n 5000 personeelsleden. Er worden BMW’s en Mini’s geproduceerd.