Productnieuws
door TechniShow Magazine

Weiler compacte precisie draaimachines

10 december 2015

Weiler komt met een serie compacte draaimachines voor kleine complexe draaidelen op de markt. De Weiler E 30 is een compact model met 750 mm tussen de centers en een draaidiameter van 330 mm over het bed. Het traploze toerentalbereik is van 1- 4500 omw/min. Het krachtige verspanend vermogen komt uit een aandrijving van maar liefst 11 kW. (165 Nm) met een spilboring van 40,5 mm.

 

De nieuwe SL2 besturing van de E 30, ook leverbaar op andere Weiler teach-in draaimachines , beschikt over talrijke nieuwe features die het bewerken verder vereenvoudigen. De grote rekencapaciteit, de comfortabele dataingave en de verder vereenvoudigde draadsnijcycli maken de SL2 besturing tot de bedieners vriendelijkste in zijn soort.

De Weiler E30 kan in tegenstelling tot machine van andere leveranciers uitgerust worden met vrijwel alle mogelijke gereedschapssystemen en spanmiddelen. De Weiler Praktikant VC-plus en de Condor VC-plus zijn twee andere compacte modellen in het programma. Op deze modellen kan als optie worden gekozen voor het Leer-Identificatie-SYsteem ‘E-LISSY’ (persoonlijke autorisatie code) en is aldus uitermate geschikt voor onderwijsinstellingen.

Met deze drie compacte precisie draaimachines voor kleine complexe draaidelen biedt Laagland machines met een hoog nauwkeurigheidsniveau en laag trillingsniveau over het gehele toerentalbereik. Deze serie is zeer interessant voor ondernemingen die enkelstuks en kleine series bewerken.