TechniShow
door TechniShow Magazine

Wila presenteert twee innovaties tijdens TechnShow

15 februari 2016

Twee van Wila’s laatste innovaties zullen gepresenteerd worden tijdens de TechniShow (hal 7, stand B040). Dit zijn TIPS (Tooling Identification and Positioning System) en de New Standard pneumatische gereedschaphouders.

 

Het TIPS systeem is een geïntegreerd onderdeel in de kantpers en ondersteunt zowel de identificatie als het uitlezen van de positie van buiggereedschappen. TIPS bestaat onder andere uit een ID-tag die in het gereedschap is aangebracht. Deze ID-tag bevat informatie over het gereedschap zelf en communiceert via TIPS elektronica in het klemsysteem met de TIPS-PC (het hart van het systeem). De TIPS-PC stuurt vervolgens deze informatie naar de kantpers besturing. Zo kan bepaald worden of de juiste gereedschappen zijn gebruikt (o.a. buiglengte, type, hoogte) en of de gereedschappen correct zijn geplaatst. Met deze gedetailleerde informatie worden zowel fouten alsmede proefbuigingen voorkomen waardoor er sneller en efficiënter wordt gewerkt. Dit resulteert in een sterke productiviteitstoename.

 

Klemsysteem

De New Standard pneumatische gereedschaphouders zijn gebaseerd op een gepatenteerd ‘Self-Locking’ klemsysteem. Het klemmen van de gereedschappen wordt gerealiseerd door middel van luchtdruk. Het grote voordeel hiervan is dat de gereedschappen razendsnel geklemd en gelost kunnen worden. De snelheid van gereedschap wisselen neemt hierdoor opnieuw toe wat resulteert in een sterke productiviteitstoename.

Uitgebreide aandacht voor deze innovaties is er tijdens de Guided-Tours waar Wila tijdens de TechniShow aan deelneemt. Hier kunnen bezoekers zich van tevoren voor aanmelden.

Gerelateerde bedrijven

Bekijk alle leden