Productnieuws
door TechniShow Magazine

Wiltec komt met nieuwe robotlijn voor lijmverwerking

23 september 2016

Wiltec breidt haar producten- en dienstenaanbod uit met de toevoeging van een nieuwe betaalbare tafelroboticalijn. Het nieuwe assortiment spuit- en applicatierobots kenmerkt zich door gebruiksgemak, duurzaamheid en een beperkte investering.

 

Wiltec verwacht dat de nieuwe robotsystemen uitstekend inzetbaar zijn in omstandigheden waar seriematige repeterende handelingen van toepassing zijn, met nadruk op de (precisie)dosering van lijm. De gebruiksvriendelijke installatie zorgt ervoor dat elke gewenste handeling gemakkelijk in te voeren is, ook als automatiseringskennis ontbreekt. Met het nieuwe aanbod van robots en aanvullende robotica-expertise denkt Wiltec een perfecte oplossing te hebben voor productiebedrijven die een constante kwaliteit nastreven. Ook wordt ingespeeld op de toenemende noodzaak in de markt om productieprocessen te optimaliseren en te automatiseren, aldus Wiltec.

 

De Wiltec robotsystemen zijn voorzien van een gebruiksvriendelijk invoersysteem waarmee de software gemakkelijk instelbaar is. Programmeerkennis is niet nodig. Dankzij deze eenvoudige installatie en de relatief beperkte investering, is de inzet van een Wiltec robotsysteem al rendabel bij kleine serieproducties. Een groot voordeel is ook de koppeling met bijvoorbeeld een Wiltec Glue-Mix installatie, waardoor keer op keer met precisie de juiste lijmdoseringen aangebracht kunnen worden. Maar ook voor het aanbrengen van watergedragen lakken op kleinere voorwerpen, bieden de Wiltec spuitrobots een snelle en hoogkwalitatieve oplossing. Wiltec geeft 2 jaar garantie op haar nieuwe serie robots.

 

De W17 heeft een reach van 750 mm in iedere richting en is leverbaar met 5 of 6 assen.