Nieuws
door TechniShow Magazine

WSB krijgt SBB erkenning leerbedrijf

28 september 2020

WSB Finishing Equipment is officieel een erkend leerbedrijf. Hierdoor kan WSB studenten van het MBO in de richting van eerste monteur Service & Onderhoud/Werktuigbouwkunde een stage en/of leerbaan aanbieden. Er wordt een ervaren praktijkopleider gekoppeld aan de studenten. Een veilige leerplaats, tijd, ruimte en middelen worden vrijgemaakt.

 

In deze bijzondere tijden van ‘afstand en contactloos’ is het moeilijk voor studenten om een stage en/of leerbedrijf te vinden. Tegelijk is er veel behoefte aan voldoende goed opgeleid technisch personeel. WSB hoopt dit samen te brengen in het aanbieden van technische stageplekken, aan leerling monteurs. Op die manier werkt WSB aan het opleiden van goed technisch personeel en tegelijk leert de huidige technische dienst van WSB ook weer van de nieuwe inzichten die een stagiair met zich meebrengt.

De Wet educatie en beroepsonderwijs verplicht mbo-studenten het praktijkgedeelte van hun opleiding te volgen bij een erkend leerbedrijf. Dat houdt in dat een bedrijf een SBB erkend leerbedrijf certificaat in bezit moet hebben, om studenten op te leiden in het praktijkgedeelte van de studie. Daarom heeft WSB het erkenningstraject in gang gezet.

De omschakeling naar erkend leerbedrijf brengt veel voordelen met zich mee. Studenten hebben een frisse kijk op het bedrijf, zijn zeer gemotiveerd en daarnaast is het belangrijk voor een gezonde mix van jong en oud. Studenten kunnen de kennis die zij opdoen direct toepassen op het werkveld.