Nieuws
door TechniShow Magazine

Zwitserse BZ Bank neemt United Grinding Group over

2 juli 2018

De internationale technologiegroep Körber heeft United Grinding Group verkocht aan BZ Bank Aktiengesellschaft. De verkoop werd voltooid met de goedkeuring van de relevante toezichthoudende autoriteiten met ingang van 29 juni 2018. De nieuwe eigendomsstructuur bestaat uit een strategisch georiënteerde beleggerspool.

Om de positieve ontwikkeling van de United Grinding Group van de afgelopen jaren in de toekomst te versterken, werden uitgebreide strategische opties onderzocht door Körber. "We hebben aan de hand van deze resultaten besloten dat een nieuwe strategische eigenaar van de United Grinding Group verdere ontwikkelingsmogelijkheden kan bieden om de markt te blijven leiden en actief vorm te geven", zegt Stephan Seifert, CEO van Körber.

"United Grinding heeft een sterke marktpositie opgebouwd, die we duurzaam willen ontwikkelen met onze nieuwe eigenaren", zegt Stephan Nell, CEO van de United Grinding Group. "Ons doel is om marktleider te blijven met ons brede en daarom unieke productportfolio. Samen met onze nieuwe eigenaren zullen we onze internationale expansiekoers voortzetten en blijven investeren in technologische en digitale innovatie in onze producten en diensten ", aldus Nell.

"BZ Bank is verheugd haar klanten de mogelijkheid te bieden om te beleggen in een hoogrenderende internationale industriële groep, die een van de toonaangevende aanbieders is in de relevante markten ", zegt Martin Ebner, CEO van BZ Bank Aktiengesellschaft.