AGA Color Solutions

Company Header Circles

AGA Color Solutions

Aga Color Solutions presenteert een aantal nieuwe ontwikkelingen op zowel 2D als 3D gebied.

De 3D printers van Rize zijn bedoeld om te worden gebruikt op de werkvloer en niet alleen op de research en ontwerpafdelingen. Met name voor de maakindustrie is het nu mogelijk om binnen enkele uren mallen, klemmen, houders en zelfs functionele onderdelen te fabriceren op eenvoudige en veilige wijze. De geprinte objecten zijn sterk in zowel z,x en y as en hebben een hoge chemische en mechanische belastbaarheid. Markeringen, serienummers en instructies zijn mee te printen op het object zodat het verkeerd labelen van een onderdeel kan worden voorkomen.

Daarnaast presenteert Aga de industriële vlakbedprinters van Compress. Door het gebruik van UV-LED inkten kunnen producten worden voorzien van een decoratieve of functionele bedrukking in het productieproces hetgeen in veel gevallen een logistiek- en kostenvoordeel kan opleveren.

Aga Color Solutions komt van origine uit de grafische branch (zeefdruk, tampondruk en large format printen). De gevoerde merken (onder meer Visprox en Manoukian) worden al decennia lang gebruikt voor het bedrukken en beschermen van diverse metalen en kunststoffen. Waar voorheen het bedrukken werd uitgevoerd door gespecialiseerde drukkerijen is het nu steeds aantrekkelijker om het bedrukken van onderdelen en objecten te integreren in het productieproces. In veel gevallen kan hierdoor een kostenvoordeel en een logistiek voordeel worden behaald.

Dit principe geldt ook voor het kunnen 3D printen van mallen, houders etc die worden gebruikt in veel assemblage en productiebedrijven. De 3D printers van Rize maken het mogelijk om hoogwaardige (sterk en nauwkeurig) objecten te printen met een absoluut minimum aan nabewerking. Een geprint object is te vergelijken, voor wat betreft de eigenschappen, met een object van ABS die is vervaardigd met een spuitgiet proces. De tussenstap die vaak wordt gemaakt om vanuit een 3D geprint model alsnog een gegoten ABS model te maken kan worden overgeslagen.

https://www.youtube.com/watch?v=nyljmysORe8