• Robotics
  • Meettechniek & vision

Althen Sensors & Controls B.V.

Company Header Circles

Althen Sensors & Controls B.V.

Althen Sensors & Controls
Althen Sensors & Controls ontwikkelt, produceert en levert (klant specifieke) sensoren, instrumentatie en meetsystemen voor het meten van onder andere: druk, kracht, moment, rek, positie, inclinatie, acceleratie, vibratie en temperatuur. Geschikt voor OEM applicaties, Test & Measurement en Industriële IoT applicaties.

Flexibiliteit en klant-specifieke sensoren
Met haar eigen engineering en productieafdeling in Duitsland is Althen in staat om klant-specifieke sensor oplossingen te ontwikkelen en daarmee een ongekende flexibiliteit te bieden als het gaat om maatwerk. Althen Sensors & Controls heeft naast haar vestiging in Leidschendam, het hoofdkantoor in Duitsland, ook kantoren in Zweden, Frankrijk en Amerika.

Websites
Wij hebben twee websites voor onze klanten: www.althensensors.com/nl  (voor sensoreren, instrumentatie en meetinstrumenten) en www.althencontrols.com (voor industriële joysticks en positie feedback sensoren).

Onze engineers zijn gespecialiseerd in elektronica, daarnaast hebben we mechanical engineers, software engineers, pcb designers en industrial designers, waardoor we  klantspecifieke sensor & meettoepassingen voor u kunnen ontwikkelen en aanbieden. Mocht u een sensor willen laten kalibreren? Ook daarvoor kunt u bij ons terecht.

Daarnaast kent Althen enkele product divisies die zijn speciaal toegespitst op een specifieke branche, zoals bijvoorbeeld de civiele, oil & gas en de spoorwegindustrie. 

Voor meer informatie bezoekt u onze website.