Brandenburg Industry Service Dongen BV

Company Header Circles

BIS Specials

BIS Specials bestaat al sinds 1973 en ondertussen volledig gericht op spantechiek voor (CNC) draaibanken, freesbanken, bewerkingscentra en meer.

Hierdoor hebben we erg veel ervaring vergaard. Niet alleen in het standaard bereik, maar ook 'specials' voor product- en machine specifieke delen. Ons sterke punt zit in het feit dat we al onze klanten persoonlijk kennen en belangrijker nog, we precies weten met welke delen er gewerkt wordt. 

Ook denken we graag mee met onze klanten naar de juiste 'spannende oplossing', wat niet altijd hoeft te betekenen dat we u met de juiste gereedschappen kunnen helpen. Wij zetten in op de lange termijn relatie!

Wij zullen met de volgende producten aanwezig zijn:

BIS Specials is al vanaf 1978 de importeur HAINBUCH spansystemen en heeft hierdoor veel kennis vergaard als het gaat om het opspannen van uw product op uw draaimachine, zowel uitwendig met een spantang, spankop, klauwplaat of doornsysteem. 

Ook voor stationaire systemen als freesbanken en bewerkingscentra hebben we ook veel mogelijkheden om zowel uitwendig als inwendig te kunnen spannen. 'HOT' is momenteel het wisselen van een klauwplaat voor een ander spansysteem als spantang en/of spandoorn wat we tegenwoordig binnen 5 minuten kunnen zonder te hoeven uitklokken

---------------------------------------------------------------------------------------------------

​​We leveren (vrijwel) alle soorten spantangen, geleidebussen en aanvoertangen voor vele machines als langdraaiers van Traub, Index, Citizen, Manurhin, Tornos, STAR, Strohm en veel meer.

Ook tussenmaten, 'specials', gladde boringen of gevulcaniseerde spantangen zijn geen probleem voor ons. Ook leveren we vrijwel alle soorten spanhulzen voor laadmagazijnen als IEMCA , Irco en FMB Daarbij ook de conventionele spantangen als bijvoorbeeld 173E, 185E, ER spantangen en soortgelijke.

---------------------------------------------------------------------------------------------------

HEMO centrisch spanners voor stationaire opspanning

Sinds 2015 is BIS Specials officieel importeur van HEMO centrisch spanners. Naast standaard oplossingen bieden we ook hier weer 'specials' aan. 

Ook de engineering en het produceren van spantorens en nulpuntsystemen zijn we flexibel en sterk in.

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Schwanog geprofileerde wisselplaten en houders

Snelheid en precisie zijn in deze tijd belangrijke factoren in onze branche. Daar heeft u een partner bij nodig die geprofileerde wisselplaten exact volgens uw producttekening kan maken.

Door de materiaalkeuze en techniek kunt u een langere standtijd van uw wisselplaten verwachten. Denk eens aan Schwanog, uw specialist in profielplaten-wisselsystemen. Ontwikkelt voor 1-spindel en meerspindelmachines, geproduceerd van hardmetaal, HSS-E, Cermet en PKD gecoat.

---------------------------------------------------------------------------------------------------

BIS Specials is sinds 1 juli 2008 officieel importeur in Nederland van de DRABUS vloeiboren en roltappen. 

Kort gezegd: Het loont de moeite om de toepassing van het DRABUS vloeiboorprocédé te overwegen, zeker voor elk product dat wordt vervaardigd uit dunwandig buis of plaatmateriaal en waarin schroef-, soldeer-, of lasverbindingen moeten worden aangebracht.

www.youtube.com/bisspecials

Uw partner voor 'spannende' techniek

Peter
Directeur