FPT-VIMAG lid

Bystronic Benelux B.V.

Company Header Circles

Met Zwitserse precisie plaatbewerken

Innovatie op het gebied van plaatbewerking meerwaarde creëren voor klanten en open communicatie zijn de kernwaarden van Bystronic. In 2016 bestaat dit van oorsprong Zwitserse bedrijf dertig jaar en heeft naam en faam opgebouwd vanwege haar specialisme in plaatbewerkingssystemen. In de Benelux is dochteronderneming Bystronic Benelux actief.

“Sinds onze oprichting in 2003 zijn wij verantwoordelijk voor de service en verkoop van Bystronic plaatbewerkingsmachines in de gehele Benelux”, vertelt Managing Director Marius van der Hoeven. “Daarnaast zijn in Hardinxveld-Giessendam het software trainingscenter en het onderdelenmagazijn gevestigd.”

Productgamma
Bystronic heeft een uitgebreid productgamma. Voor elk behoefteprofiel biedt Bystronic een passend lasersnijsysteem aan. Het assortiment aan afkantpersen is veelzijdig. De automatiseringssystemen, ook wel automatisering genoemd, zijn perfect geschikt voor het sorteren en automatiseren van gesneden en ongesneden plaatmateriaal.

Marius: “Tegenwoordig is plaatbewerking zonder krachtige software ondenkbaar. Om de snijplannen en buigprogramma’s te maken en om de productieprocessen te beheren hebben wij BySoft 7 ontwikkeld. Gebruiksvriendelijkheid en toegankelijke kennis zorgen ervoor dat de klant een goed overzicht heeft en dat orders snel en betrouwbaar worden afgehandeld.”

De serviceafdeling is de grootste afdeling binnen Bystronic Benelux. Dit geeft direct aan dat het bedrijf hecht aan een goede after sales serviceorganisatie. Onderdeel van de servicediensten zijn de gespecialiseerde trainingen voor machine operators, onderhoudspersoneel en programmeurs. Bij alle werkzaamheden staan de continuïteit en productiviteit van de klant bovenaan de prioriteitenlijst.

Innovatie
Bystronic is constant bezig met innoveren. De creatieve denkers achter het bedrijf maken gebruik van de nieuwste en hoogwaardige technologieën, met als doel productieprocessen efficiënter en sneller te maken. De Zwitserse precisie tezamen met de innovatieve producten maakt dat Bystronic een toonaangevende speler op de internationale markt voor plaatbewerkingsmachines is.


Kernwaarden
Integriteit en betrouwbaarheid zijn kernwaarden van Bystronic. Open communicatie en doen wat je belooft staan hoog in het vaandel. Bystronic heeft haar doelen als volgt geformuleerd: kwaliteit leveren, meerwaarde creëren en duurzaam ondernemen.
 

Team Bystronic Benelux
Het team bestaat uit goedgetrainde en gemotiveerde mensen. Zij zorgen ervoor dat Bystronic een flexibele en daadkrachtige organisatie is die de productiviteit en de winstgevendheid van de klant vergroot.