Productnieuws
door Bystronic Benelux B.V.

ByStar Fiber nu met buisbewerking

21 februari 2018

Voer een buis in, start de laser, los het gesneden onderdeel. Lasersnijden van buizen met de ByStar Fiber is nu zo simpel. Bystronic biedt nu een draaias voor buisbewerking met de geavanceerde fiberlaser.

Recent presenteerde Bystronic plaatbewerking met 10 kilowatt laserkracht. Nu breidt Bystronic de ByStar Fiber lasersnijmachine uit met een draaias voor buisbewerking. De nieuwe functie zorgt ervoor dat gebruikers kunnen kiezen tussen flatbed lasersnijden en buisbewerking in een paar simpele stappen.

De standaardversie van de nieuwe buisbewerkingsupgrade kan buizen met een begrensde cirkeldiameter tussen 30 en 315 millimeter en een variëteit van lengte bewerken.

Bij de aanschaf van een nieuwe ByStar Fiber kan deze nu voorzien worden van een geïntegreerde draaias. De operator voert simpelweg de buizen in die bewerkt moeten worden door een luik aan de zijkant van de behuizing van de machine of direct door de schuifdeur aan de lange kant van de machine. Dankzij de schuifdeur kunnen ByStar Fiber gebruikers altijd ongelimiteerd de onderdelen bereiken die bewerkt moeten worden. Dit faciliteert zowel het instellen van de buisbewerkingsopdrachten en het snelle lossen van gesneden onderdelen.

De standaard levering bevat ook de Buisbewerking softwaremodule. Deze module is een uitbreiding voor de BySoft 7 programmeringssoftware. Het stelt gebruikers in staat om onderdelen te ontwerpen voor buisbewerking, bestaande CAD-bestanden in te voeren en te bewerken. Dankzij het intuïtieve software ontwerp worden snijplannen voor buizen binnen no time gemaakt.

Om snelle insteltijden te ondersteunen voor het buis bewerken heeft Bystronic een assistent functie geïntegreerd in de ByVision Cutting interface. Deze assistent begeleidt de operator door het instellen van de buisbewerkingsopdracht. Elke instelling en productiestap wordt gevisualiseerd op het touchscreen van de ByStar Fiber.

Draaias voor uitgebreide buis bewerking.

Om langere buizen te kunnen bewerken biedt Bystronic een mobiele upgrade aan, de draaias box. Deze draaias box wordt eenvoudig verbonden aan de ByStar Fiber. Dit maakt het mogelijk om buizen met een lengte tot 3 meter in te voeren via het luik aan de zijkant van de machine. De draaias box zorgt ervoor dat het exact positioneren van lange buizen mogelijk wordt en biedt een betrouwbare bescherming tegen de laserstraling. Als de draaias box niet in gebruik is kan de operator hem loskoppelen in een paar simpele stappen.

Als buizen gesneden moeten worden met een lengte tot 6 meter kunnen gebruikers de draaias box uitbreiden met een extra uitbreidingsbox. Op aanvraag biedt Bystronic deze uitbreidingsbox aan als een upgrade. De uitbreidingsbox zorgt er ook voor dat het exact positioneren van lange buizen mogelijk wordt en biedt ook een betrouwbare bescherming tegen de laserstraling.

Meer informatie kunt u vinden op bystarfiber.bystronic.com

Gerelateerde bedrijven

Bekijk alle leden