Productnieuws
door Cadmes B.V.

SOLIDWORKS Visualize: De fotocamera voor SOLIDWORKS

17 februari 2016

Door Renso Kuster, Technical Manager Pre Sales

De fotocamera voor SOLIDWORKS, dat is wellicht de beste omschrijving voor SOLIDWORKS Visualize. Want met de eenvoud van een compact camera een foto maken van uw 3D modellen die de kwaliteit van een spiegelreflex camera benaderen, dat is het doel van Visualize. Dit maakt deze tool dan ook uitermate geschikt voor niet technische gebruikers die snel bijvoorbeeld een marketing-afbeelding willen maken.

SOLIDWORKS Visualize is beschikbaar in twee versies. Namelijk de standaard versie die beschikbaar is voor alle SOLIDWORKS Professional en Premium gebruikers. Daarnaast heeft u de mogelijkheid om de functionaliteiten nog verder te upgraden met SOLIDWORKS Visualize Professional.

Realisme

Wat maakt een afbeelding gegenereerd door Visualize nu zo realistisch? De software is gebaseerd op fysiek correcte belichting algoritmes. Hiermee is het mogelijk effecten te genereren die niet van echt zijn te onderscheiden. Omdat het de werkelijkheid nabootst is het ook niet nodig om moeilijke technische settings te wijzigen. Of je model nu veel transparante objecten, moeilijke schaduwen of moeilijk te belichten scenario’s bevat, het resultaat zal altijd zijn zoals in de werkelijkheid.

 

Snelheid

Velen van u kennen natuurlijk het effect dat een goede rendering veel tijd vergt. De render engine van Visualize is extreem snel. Een voorname reden hiervoor is dat deze zowel gebruik kan maken van uw processor als grafische kaart, of een combinatie van die twee. De meeste render engines maken alleen gebruik van uw processor.

Wanneer uw tijd beperkt is, bijvoorbeeld door een deadline, is de volgende mogelijkheid erg handig. Bij veel render applicaties stelt u de gewenste kwaliteit in en is het vervolgens een verrassing na hoeveel tijd het resultaat gereed is. Met Visualize is het mogelijk om naast het sturen op kwaliteit ook te sturen op tijd. U geeft bijvoorbeeld de software de gelegenheid om 10 minuten te renderen en dat resultaat wilt u gebruiken.

Eenvoud

De workflow van Visualize kenmerkt zich door zijn eenvoud. Hierdoor is het niet noodzakelijk om volledige technische kennis van renderen te hebben, om een goede rendering te kunnen maken. De materialen worden overgenomen vanuit het SOLIDWORKS-model. Deze kunnen waar gewenst worden aangepast, of een ander materiaal uit de omvangrijke bibliotheek middels een eenvoudige sleepbeweging op het model worden gezet. Dit slepen uit de bibliotheek geldt ook voor het toekennen van een omgeving en achtergrond. Er zijn zelfs voorgedefinieerde camera’s beschikbaar. Visualize geeft u direct terugkoppeling over de resultaten van uw wijzigingen aangezien het een continu renderproces betreft.

Standard of Professional

SOLIDWORKS Visualize is dus beschikbaar in twee verschillende smaken, Standard en Professional. De eerste is beschikbaar voor iedereen die een SOLIDWORKS Professional of Premium licentie heeft. De tweede (Visualize Professional) is beschikbaar als upgrade op de standaard versie, of als losse applicatie. Maar wat voegt deze uitbreiding nu toe aan de zeer complete functionaliteit? Eén van de belangrijkste verschillen is dat het mogelijk is om animaties te maken met de Pro versie. Een voor marketingdoeleinden interessante uitbreiding is de mogelijkheid om interactieve content te maken voor bijvoorbeeld op uw website. U kunt uw model aan alle kanten laten bekijken middels een VR of panorama. Ook de configuraties zijn zeer handig. Hiermee kunt u producten die in verschillende materialen en kleuren voorkomen in een bestand opslaan. En met een renderopdracht kunt u de configuraties in combinatie met alle beschikbare camera’s in één renderen naar een afbeelding per combinatie. Ook het toepassen van post-processing is mogelijk op de camera’s. Hiermee is de behoefte om dit later nog te doen in een fotobewerkingsapplicatie tot een minimum beperkt.

Conclusie

Met SOLIDWORKS Visualize heeft u de mogelijkheid om uw visualisaties voor onder andere marketingdoeleinden verder te professionaliseren. De eenvoudige tool levert u snel een zeer overtuigend resultaat. Alle gebruikers van SOLIDWORKS Professional en Premium met een actief onderhoudscontract hebben vanaf februari 2016 de beschikking over SOLIDWORKS Visualize.

Gerelateerde bedrijven

Bekijk alle leden