TechniShow
door Cellro B.V.

Verspanen in een dynamische omgeving TechniShow 2016

22 februari 2016

Om serieproductie vandaag de dag winstgevend te willen produceren is het noodzakelijk om het productie proces zoveel mogelijk te automatiseren. Om te concurreren tegen lage loonlanden is het van essentieel belang handmatige handelingen tot een minimum te beperken. Kort samengevat: man arme productie!

Om dit tot een succes te brengen moeten een aantal parameters juist op elkaar afgestemd zijn. Machine, productbelading, kwaliteitsbewaking en verspaning (verspanen)  moeten een geheel worden. Er mag geen zwakke schakel zijn die keten tot verstoring brengt. We spreken hier over een productiecel wat flexibiliteit in een dynamische omgeving vraagt.

Tijdens de komende Technishow laten Dymato, Cellro en Secotools dit aansprekende thema in een live demo uitgebreid zien.

Vanuit verschillende invalshoeken geeft een ieder op zijn eigen manier invulling als men spreekt over een dynamische omgeving of productie. Cellro richt haar speerpunten op een dynamische toekomst. Door het leveren van robotcellen opgebouwd volgens een modulaire visie en voorzien van intelligente software. Hiermee stellen zij hun klanten in staat om snel in te spelen op verandering van het productieaanbod. Verandering van product, productievorm, machine of locatie kan door de modulaire aanpak van Cellro snel gerealiseerd worden.

Secotools vertaalt dit in een bewerkingsstrategie, z.g. Dynamic Milling of Advance Rouging. Een freesstrategie met als doel; warmte –en spaanbeheersing te verbeteren. Spaanophoping kan juist die zwakke schakel gaan worden. Door te werken met kleine spaandikte worden krachten op het gereedschap sterk gereduceerd en ook het risico op breuk.

Dymato vertaalt een dynamische omgeving in de vele bewegingen die plaatsvinden in een multi task machine. In de productiecel toont Dymato een Hyundia-Wia LM1800-TTSY. Een CNC-draai-bewerkingcentrum met subspindel, aangedreven gereedschap met extra Y-as verplaatsing. De vele bewegingen van alle 8 assen, hoofd –en subspindel als ook statische –en roterende gereedschappen, vragen een betrouwbare flexibele dynamische machine.
Om de verbinding te maken met robotisering en de gevraagde bewerkingsstrategieën wordt een beroep gedaan op de toegankelijkheid van de machine en de besturing. 

Als er in bovengenoemde combinaties  iets hapert, blijft man-arm produceren een worsteling met als gevolg te lange tijden m.b.t. ombouwen, programmeren en produceren.

Partnerschap is de sleutel tot succes.

Gerelateerde bedrijven

Bekijk alle leden

Gerelateerd nieuws