Nieuws
door Dormer Pramet

Dormer Pramet aanwezig EMO

27 juni 2017

Dormer Pramet geeft acte de présence tijdens EMO 2017

 

Dormer Pramet, de fabrikant van snijgereedschappen, zal niet zomaar een beursstand opbouwen tijdens de EMO Hannover 2017 (18 – 23 september).

 

Dit is de eerste keer dat het deelneemt aan deze vakbeurs voor metaalbewerkingstechniek sinds de start van de samenwerking tussen Dormer Tools, de fabrikant van draaigereedschappen, en Pramet Tools, de specialist in wisselplaatgereedschappen, in 2014.

 

Hoewel Dormer Pramet nog een relatief nieuwe entiteit is, is zijn productaanbod het resultaat van ruim 150 jaar collectieve ervaring met de productie van specialistische snijgereedschappen. In deze periode hebben beide bedrijven een wereldwijde reputatie opgebouwd voor kwalitatief hoogstaande gereedschappen die garant staan voor consistent hoge prestaties.

 

Het samengevoegde productaanbod vertegenwoordigt een van de breedste assortimenten binnen de branche. Dormer Pramet heeft meer dan 20.000 gereedschappen voor draaien, frezen, gatbewerkingen en draadsnijden. Zowel in HSS(-Co), VHM en wisselplaat uitvoering.

 

Stefan Steenstrup, bestuursvoorzitter van Dormer Pramet, die tijdens de vakbeurs aanwezig zal zijn: “Hoewel we reeds een wereldwijde reputatie hebben opgebouwd, zal EMO 2017 een belangrijke bijdrage leveren aan onze toekomstige ontwikkeling en zowel in Duitsland als in andere strategische markten in alle delen van de wereld de weg vereffenen voor duurzame groei.”

 

Een van de producten die Dormer Pramet tijdens de EMO zal demonstreren, zijn de volhardmetalen boren uit zijn nieuwe Force X-reeks. Deze boren zijn ontwikkeld met het oog op betrouwbare prestaties voor uiteenlopende machines en verschillende omstandigheden en voor toepassingen van 3xD tot 8xD gatdiepte. Elke boor maakt gebruik van de unieke Continuously Thinned Web (CTW)-technologie. Dit resulteert in een uiterst sterke kern, waarbij toch de vereiste voedingskracht tijdens het boren lager is. Klanten profiteren daarmee van prestatieverbeteringen en een langere standtijd.

 

Het paradepaardje binnen het aanbod van wisselplaatgereedschappen van Dormer Pramet is de universele 90° frees. Ook deze zal prominent aan bod komen tijdens de EMO. In combinatie met een diversiteit aan wisselplaten is deze frees in te zetten voor een breed scala aan toepassingen, zelfs onder ongunstige omstandigheden.

 

De combinatie van krachtige prestaties met mogelijkheid voor hellingfrezen, circulaire interpolatie en dieptebewerkingen in uiteenlopende materialen maakt het Force AD-assortiment net als de volhardmetalen boren uit de Force X-reeks tot de keuze bij uitstek voor metaalbewerkers.

 

Dormer Pramet is tijdens de EMO 2017 in Hannover aanwezig op stand A64 in hal 3. Ga voor meer informatie naar www.dormerpramet.nl of neem contact op met het lokale verkoopkantoor van Dormer Pramet.

Gerelateerde bedrijven

Bekijk alle leden

Gerelateerd nieuws