Nieuws
door Dormer Pramet

Nieuw Dormer logo onthuld

31 mei 2017

Dormer Pramet heeft het bekende Dormer logo een update gegeven. Nog steeds herkenbaar aan haar rode kleur, alleen in een nieuw jasje dat beter past bij de huidige tijd en strategie van de organisatie. Dormer is het merk van Dormer Pramet dat zij gebruikt voor het assortiment roterende gereedschappen.

Dormer Pramet heeft twee wereldwijde merken: Dormer met een breed assortiment HSS en VHM gereedschappen voor boren, frezen en tappen. En Pramet met een breed assortiment wisselplaatgereedschap voor draaien, frezen en gatbewerkingen.

Het nieuwe Dormer logo staat in lijn met de wereldwijde identiteit van het bedrijf, en zorgt voor een nauwere verbinding tussen de twee productmerken. Daarnaast ondersteunt het ook het veelgebruikte ”spaan symbool”.

De officiële lanceringen van het logo vindt plaats tijdens EMO in Hannover september 2017. Echter het logo zal vanaf juli verschijnen op verschillende communicatie uitingen zoals op verpakkingen, brochures en op websites.

John Rushbrooke, branding strategy manager bij Dormer Pramet, vertelt: “Er zijn meerdere redenen om het logo te wijzigen, maar de belangrijkste is dat het bestaande logo niet overeen komt met het Dormer Pramet logo en het Pramet logo.

“Het bestaande logo is afkomstig van Dormer Tools en is al meer dan 25 jaar ongewijzigd. Het nieuwe logo heeft nu hetzelfde lettertype en grootte als het Pramet logo, dat overigens ongewijzigd blijft. Het nieuwe Dormer logo bevat ons bekende “spaan symbool”. Uiteraard zullen we ons Dormer rood behouden!”

Gerelateerde bedrijven

Bekijk alle leden

Gerelateerd nieuws