Productnieuws
door Dormer Pramet

Pramet Econ LN veelzijdige frees

12 juni 2018

Het beste van twee werelden bereiken

Veelzijdigheid is een noodzaak geworden voor de moderne verspanende gereedschappen, maar zou dit kenmerk de kwalitatief van het eindproduct in gevaar moeten brengen?

Frezen die worden ingezet voor zowel voor- als nabewerken in diverse materialen zijn niet ongebruikelijk in de markt. De uitdaging van vandaag is om met de veelzijdigheid te voldoen aan de eisen op het gebied van nauwkeurigheid, repeteerbaarheid en afwerking.

De Econ LN serie van Dormer Pramet is een zeer kosteneffectieve en veelzijdige frees oplossing, die in staat is om talrijke bewerkingen in de meeste materialen te ondersteunen en toch een uitstekende oppervlakte afwerking te produceren.

De positieve geometrie op de universele 90° frees zorgt voor lagere snijkrachten en een soepelere bewerking in staal, gietijzer, roestvast staal, non-ferrometalen en geharde materialen.

Met de intern koelkanalen gericht op de snijkanten, een combinatie van wiper wisselplaten, veilige klemming en een laag energieverbruik, levert de Econ LN een snelle spaanafvoer, hoge productiviteit en een voortdurend hoogwaardige oppervlakte afwerking.

Op de Econ LN passen de LNGX 12 en de LNMU 16 wisselplaten met vier snijkanten.  De LNGX 12 wisselplaten zijn geschikt voor circulair infrezen, groeffrezen en insteekfrezen. Terwijl de LNMU 16 wisselplaten sterk en robuust zijn voor een lange standtijd bij het bewerken van staal en gietijzer.

In een recent voorbeeld in Noord-Amerika freesde een eindgebruiker gasturbinekopdeksels uit roestvast staal. Met de Econ LN 80mm vlakfrees in combinatie met de LNGX 120508ER-MF M6330 wisselplaten kon de klant een voedingssnelheid gebruiken die 44 procent hoger was dan voorheen.

Na de eerste bewerking van drie onderdelen vertoonde de wisselplaten nauwelijks tot geen slijtage. De Econ LN verkorte de cyclustijd met 18 minuten enkel al in de eerste bewerking. Uiteindelijk werden vijf werkstukken extra gemaakt t.o.v. wisselplaten van een andere fabrikant.

Meer informatie op www.dormerpramet.nl

Gerelateerde bedrijven

Bekijk alle leden

Gerelateerd nieuws