Elcee Holland B.V.

Company Header Circles

Elcee Holland B.V.

Elcee Holland B.V. is een industriële toeleverancier, met meer dan 90 jaar ervaring op het gebied van technische kennis en toegepaste engineering. Elcee omvat 4 specialistische business units: Hijstechniek, Lagertechniek, Gietwerk & Smeedwerk en Bevestigingsmaterialen. Op de Technishow 2018 tonen wij u de nieuwste productinnovaties van kunststof en metalen glijlagers op het gebied van toepassingen met igus® kunststof glijlagers en Hijsmagneten. Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

De business unit Lagertechniek is dé specialist op het gebied van engineering, productie en calculatie van glijlagers voor uw toepassingen. Voor Nederland, en meerdere landen, zijn wij importeur van igus® kunststof glijlagers, geleidingen en sferische lagers. We hebben een indrukwekkende voorraad, onze diverse programmalijnen zijn veelal binnen 24 uur uit voorraad leverbaar.

Op onze stand E.008 in hal 10 presenteren wij u de laatste igus® noviteiten en andere productinnovaties. Zo laten wij u kennismaken met de nieuwste machine: robolink® robot en een drylin® pick & place unit: Deze apparaten laten u zien hoe u met low cost oplossingen pick & place toepassingen kan uitvoeren. Dit in tegenstelling tot de dure, zeer nauwkeurige, robots, is dit een goed alternatief voor eenvoudige pick & place toepassingen.


Daarnaast laten wij u ook de igus® bike zien: In deze mountainbike zitten veel lagerpunten die uitgevoerd worden middels kunststof lagers en zorgen voor een lange levensduur, waar geen extra onderhoud voor nodig is. Deze kunststof lagerpunten zijn goed geschikt voor deze toepassingen en besparen u een hoop onderhoud.

Onze Business Unit Hijstechniek is eveneens vertegenwoordigd op onze stand. Als importeur van het Zweedse Gunnebo® Lifting bieden wij onze klanten de hoogste kwaliteit op het gebied van hijsmaterialen, zoals componenten en hijskettingen. Sinds januari 2018, zijn wij dé exclusieve dealer voor Nederland, van Flaig hijsmagneten en op de Technishow 2018 laten wij u hier alles over zien.

Flaig hijsmagneten zijn hét perfecte hijssysteem voor iedereen die snel en veilig wil werken. De magneten worden in Duitsland geproduceerd, alle stalen componenten zijn 100% vernikkeld. De Flaig hijsmagneten zijn eenvoudig met 1 hand te bedienen. Door de zelf remmende bedieningshandel slechts 90° te zwenken wordt de magneet geactiveerd, hierdoor wordt het klemmen tussen of het verbranden aan het te hijsen materiaal praktisch uitgesloten.


Op onze stand vindt u het uitgebreide assortiment Hijsmagneten en kunnen onze adviseurs u alles vertellen over de unieke eigenschappen van deze nieuwe producten.

We zien u graag op stand E.008, in hal 10!

robolink® robot en een drylin® pick & place unit: Deze apparaten laten u zien hoe u met low cost oplossingen pick & place toepassingen kan uitvoeren.