Eni Benelux

Company Header Circles

Eni Benelux

Eni is een groot, geïntegreerd energiebedrijf, gericht op groei van de activiteiten in het vinden, produceren, transporteren, transformeren en de marketing van olie en gas.

Transparantie en strak design typeren het hoofdkantoor van Eni Benelux, gelegen in het centrum van havenstad Rotterdam. De Italiaanse roots van dit bedrijf dragen daar een fundamenteel steentje aan bij. Eni Benelux is ontstaan in 1978, onder het merk Agip. Als dochteronderneming van het beursgenoteerde Eni S.p.A. is Eni Benelux een speler van formaat; een specialist op het gebied van smeermiddelen voor veelzijdige toepassingen.

De klanten van Eni Benelux bevinden zich in de industrie, automotive, scheepvaart en landbouw. Voor de industriële sector biedt Eni een groot scala aan kwaliteitsproducten en complementaire diensten. De producten van Eni worden ontwikkeld door het Research & Development Center in San Donato Milanese, Italië. De variatie in smeermiddelen en aanverwante producten is groot; iedere machine kan optimaal worden bediend. De producten zijn verkrijgbaar in een verscheidenheid aan viscositeitsklassen voor een juiste toepassing en werking, afgestemd op de machine. De producten en diensten beschikken over officiële OEM- goedkeuringen, waarmee kwaliteit en duurzaamheid gegarandeerd zijn.

Eni exploiteert zeven raffinaderijen, die de markten in Europa, Noord- en Zuid-Amerika, Afrika en het Verre Oosten bevoorraden. Met ruim 80.000 medewerkers en afzetmarkten in meer dan 100 landen is de bedrijfscultuur desalniettemin persoonlijk en betrokken. De organisatie is zich zeer bewust van mens en milieu. De mensen creëren het succes van de organisatie en dat wordt erkend. De synergie binnen dit bedrijf is kenmerkend; zowel intern als met partners wordt intensief samengewerkt en dat levert voordelen op voor klant en leverancier. Op het gebied van duurzaamheid worden innovatieve successen behaald, waarvan de ‘bio-raffinaderij’ in Venetië een mooi voorbeeld is: één van de eerste groene raffinaderijen van Europa.

Als onderdeel van een wereldwijd, allround energiebedrijf geniet Eni Benelux een betrouwbare reputatie en levert uitsluitend a-kwaliteit. Tegelijkertijd beschikken ze over de flexibiliteit van een lokale olieleverancier, die instaat voor snelheid en beschikbaarheid. Vanuit een omvangrijke voorraad, die permanent ten minste 650 verschillende producten telt, kunnen ze effectief en efficiënt leveren. Het magazijn bevindt zich in de nabije omgeving van Rotterdam en dankzij de samenwerking met eersteklas logistieke partners, kunnen de meest uiteenlopende bestellingen binnen 24 uur bezorgd worden in de Benelux.

De website van Eni is informatief en servicegericht. Er is online een smeermiddeladviseur te raadplegen, die begeleiding biedt en adviseert om tot een juiste productkeuze te komen voor motorisch gedreven voertuigen. Tevens kunnen op de website alle productdatasheets en veiligheidsbladen van de desbetreffende producten worden gedownload. Dit alles in een groot aantal talen. Eni biedt daarnaast de zogenaamde FAST-service: Fast Analysis System Testing. Met deze snelle en betrouwbare methode wordt de levensduur van de machine vergroot, worden verversingsintervallen geoptimaliseerd en wordt de conditie van de apparatuur en smeermiddelen bewaakt. De FAST-service vindt plaats in samenwerking met een onafhankelijk laboratorium.