Productnieuws
door FANUC Benelux BVBA

Nieuwe CNC iHMI

12 februari 2016

FANUC heeft een nieuwe Human Machine Interface (iHMI), zowel hardware als software, ontwikkeld voor de bediening en het beheer van CNC-machines. Met zijn moderne en intuïtieve design appelleert de nieuwe interface aan een nieuwe generatie van gebruikers. De verbeteringen inzake ergonomie, maar ook de performante onderliggende hardware staan garant voor een hogere productiviteit.

Het nieuwe design met een vlak, platter scherm, innovatieve toetsen en intuïtieve icoontjes is uiteraard het eerste wat opvalt aan de nieuwe iHMI. Het design komt tegemoet aan de wensen van machinebouwers en gebruikers om machines te bedienen op een intuïtieve manier, zoals we dat gewoon zijn bij tablets, smart phones en andere toestellen. Moderne machines moeten er ook gewoon goed uitzien en de nieuwe interface beantwoordt in alle opzichten aan deze verwachting.


Gebruiksvriendelijker en performanter

Operatoren die ervaring hebben met sturingen van FANUC kunnen snel hun vertrouwde schermen terugvinden. De navigatie tussen alle schermen en de bediening ervan verloopt veel intuïtiever en gebruiksvriendelijker.

De nieuwe lay-out van de iHMI nodigt ook uit om meer gebruik te maken van de beschikbare functies voor het optimaliseren van de processen, wat de productiviteit ten goede moet komen.

Ook de vernieuwde hardware draagt daar toe bij. Heel wat functies die voorheen in de CNC sturing zelf zaten, worden nu in de iHMI uitgevoerd waardoor er in de machinesturing capaciteit vrijkomt om de performantie verder op te drijven.

 

Drie fases in de productie

De functies van de CNC-sturing zijn in de nieuwe iHMI opgedeeld in drie groepen die elk een andere fase in het productieproces vertegenwoordigen.

  1. Onder Planning vindt men de tool manager en functies als cycle time estimation en de link naar CAD/CAM.
  2. Het gedeelte Machining is waar de CNC-bewerkingen geprogrammeerd en uitgevoerd worden en waar ook een eventuele robot bediend kan worden. Ook collision avoidance, een functie die direct te maken heeft met de bewerkingen op de machine, is hier terug te vinden.
  3. De derde fase heet Improvement en bevat tal van functies voor het beheer en het optimaliseren van de machine en de processen, onder andere Data Logger en Servo Viewer. Zo is er een uitgebreide maintenance manager die toelaat om tot 100 verschillende componenten van een machine te bewaken en advies te geven inzake preventief onderhoud.

De ingebouwde data logger maakt het mogelijk om gegevens van verschillende machines via MT-LINK i samen te brengen en vanop afstand te raadplegen en te analyseren.

Tot slot bevat de iHMI onder Utility een aantal functies om documenten zoals handleidingen op het scherm van de machine te raadplegen.
 

Seamless Concept

Bij de ontwikkeling van de nieuwe iHMI heeft FANUC vastgehouden aan haar seamless concept waardoor de sturing qua afmetingen en connectoren perfect inwisselbaar is met bestaande sturingen en interfaces. De nieuwe iHMI wordt in eerste instantie beschikbaar gesteld voor de CNC sturingen 30i-B, 31i-B en 32i-B.

 

Meer info op www.fanuc.be.
Te zien op de TechniShow op in Hal 11 op de stand van FANUC Benelux C008.

 

Gerelateerde bedrijven

Bekijk alle leden

Gerelateerd nieuws