Productnieuws
door FANUC Benelux BVBA

Nieuwe spuitgietmachines - voor high-end als every day use producten

12 februari 2016

Nieuw design spuitgietmachines voor high-end en every day use producten

Met de ROBOSHOT α-S130iA en α-S220iA lanceert FANUC twee nieuwe spuitgietmachines die in alle opzichten beantwoorden aan de noden en wensen van de kunststofverwerkende industrie, zowel de high-end sector als producenten van every day use producten. De nieuwe modellen zijn qua performantie vergelijkbaar met de reeds bestaande machines van een hoger tonnage (150 en 250), terwijl ze slechts de vloeroppervlakte van een kleiner model innemen (100 en 150). Zo combineren de α-S130iA en α-S220iA het beste van twee werelden.

Het nieuwe design leidt niet alleen tot een beperktere vloeroppervlakte. De ruimte tussen de kolommen werd ook geoptimaliseerd zodat er voldoende plaats is voor behoorlijk complexe matrijzen. De volelektrische machines worden verder gekenmerkt door een hoge energie-efficiëntie en een lage verbruikskost. Productiecomponenten zoals matrijzen en de injectieschroeven zijn inwisselbaar met reeds bestaande spuitgietmachines uit het ROBOSHOT gamma.

Dit alles maakt de α-S130iA en α-S220iA uitermate geschikt voor een brede waaier aan industriële sectoren, waarbij dankzij de eenvoudige integratie met de robots van FANUC een hoge automatiseringsgraad bereikt kan worden. Robots zorgen daarbij niet alleen voor de automatische ontlading maar kunnen ook instaan voor de plaatsing van inserts en het aanbrengen van labels voor in mould labeling. Het gemeenschappelijke controleplatform van machines en robots maakt de realisatie van dergelijke toepassingen eenvoudiger en economisch interessanter en levert de operatoren bovendien een hoge gebruiksvriendelijkheid.
 

Uitbreiding naar tweecomponenten

Met de nieuwe SI-20A kunnen ROBOSHOT machines van 50 tot 150 ton uitgebreid worden tot tweecomponenten spuitgietmachines. SI staat voor secondary injection unit, een module die in optie bovenop een bestaande of nieuwe machine geplaatst kan worden. De tweede unit haalt dezelfde nauwkeurigheid en herhaalbaarheid als de FANUC spuitgietmachines. Bij de α-SiA reeks kan de bediening van de module bovendien naadloos geïntegreerd worden in het operator panel van de machine. De SI-20A biedt hierdoor een totaaloplossing om zowel nieuwe als bestaande ROBOSHOT modellen te upgraden naar volwaardige tweecomponenten spuitgietmachines.

Meer info op www.fanuc.be.
Te zien op de TechniShow op in Hal 11 op de stand van FANUC Benelux C008.

Gerelateerde bedrijven

Bekijk alle leden

Gerelateerd nieuws