FPT-VIMAG lid

Gelderblom CNC Machines B.V.

Company Header Circles

Gelderblom CNC Machines BV

Gelderblom CNC Machines BV biedt een complete lijn Japanse kwaliteit CNC machines aan voor de metaal industrie. 

Gelderblom: nieuw bewerkingscentrum en uitbreiding multitasking-programma Okuma

Gelderblom CNC Machines uit Houten, importeur van Okuma en UnionChemnitz, stelt op de Techni-Show 2016 een tweetal nieuwe modellen uit het Okuma-programma voor. Het vijfassige bewerkingscentrum MU-6300V leent zich voor het snel verspanen van werkstukken met een diameter tot 830 mm en een maximale hoogte van 550 mm. De machine ontving van een toonaangevend vakblad een innovatie-award die wordt toegekend voor producten die een belangrijke bijdrage leveren aan de Japanse concurrentiekracht.

Het bewerkingsspectrum loopt van de snelle verspaning van complexe werkstukken in bijvoorbeeld de luchtvaartindustrie en de energiesector tot simultane 5-assige bewerking en gecombineerd draaien en vijfassige multitasking. Met een draaizwenktafel voorzien van tweevoudige asaandrijving en een direct aangedreven C-as worden kwalitatief hoogwaardige bewerkingen van meerzijdige, complexe vormen uitgevoerd met hoge snelheid en positioneernauwkeurigheid.

Het nieuw ontwikkelde vijfassige Auto Tuning System meet en compenseert de geometrische fout die kenmerkend is voor vijfassige machines, wat de precisie uiteraard ten goede komt. Daarnaast zorgt het Thermo-Friendly Concept (TFC) voor een uitstekende thermische stabiliteit. De operators zullen voorts veel gemak ondervinden van de combinatie van de botsingsbescherming (Collision Avoidance System, CAS) en de nieuwe OSP-P300M besturing. Van de nieuwe Multus U-serie demonstreert Gelderblom het type Multus U3000. Het jaren geleden geïntroduceerde Multus-concept - draaimachines met uitgebreide freesmogelijkheden - is zeer succesvol gebleken. Bij de Multus U-serie 'draait' het vooral om een hoge verspaningscapaciteit en - door het grote aantal specials - een veelzijdige in zetbaarheid. Naast de Y-as voor excentrische bewerkingen van 250 mm (ruimer bereik dan bij de B serie Multus-machines) kan de gebruiker kiezen uit niet minder dan 17 opties, zoals een onderrevolver, tegenover elkaar liggende spillen en een grotere lengtecapaciteit. De machine doet qua verspaningscapaciteit niet onder voor snelle bewerkingscentra. Mede vanwege de zware structuur kan de Multus U ook moeilijk verspaanbare materialen aan. Deze machine beschikt eveneens over CAS en TFC alsmede de gebruikersvriendelijke besturing OSP-P300S.