• Robotics
  • Verspanende techniek
  • Niet-verspanende techniek |plaatbewerking
  • Machinegereedschappen
  • Oppervlaktetechnologie

Goudsmit Magnetic Systems BV

Company Header Circles

TechniShow info

Op de Technishow in Utrecht (Stand 10.F.038) introduceert Goudsmit Magnetics onder meer de recent ontworpen Magnetische Powergripper die geschikt is voor meerdere toepassingen. Daarnaast toont het bedrijf een pneumatische platenscheider voor het scheiden van gestapelde staalplaten in automatiseringsprocessen én een mobiele demagnetiseerunit die ongewenst magnetisme op locatie kan verwijderen. Goudsmit Magnetics is sinds 1959 dé specialist op het gebied van magnetisme en magneetsystemen die wereldwijd toepasbaar zijn in vele toepassingen.

De krachtige Magnetische Powergripper is geschikt voor meerdere toepassingen. Hij kan dienen als hefmagneet voor het opnemen of vastgrijpen van zware ferromagnetische delen vanaf 6 mm, zoals massief stalen balken, roosters, platen of freesdelen. Maar de compacte neodymium magneet is ook toepasbaar als handlingmagneet in robottoepassingen of bij plasmasnijmachines in de metaalindustrie.

De pneumatische platenscheider is pneumatisch schakelbaar, in hoogte instelbaar. De spreidkracht van het magneetveld is gemakkelijk aan te passen. Dergelijke systemen worden onder  meer toegepast in plaatverwerkende industrieën en in gerobotiseerde productiecellen voor de productie van lassamenstellingen.

De mobiele demagnetiseerunit neemt remanent-magnetisme in metalen weg of reduceert dit tot een werkbare waarde. Dit gebeurt ter plekke, op locatie. Het systeem is volledig vervaardigd voor eigen gebruik, zonder tussenkomst van een specialist. . Ongewenst magnetisme wordt vaak veroorzaakt door magneetvelden uit de directe omgeving. Bijvoorbeeld door opspantafels, magneettransport, inductie verwarmen, scheurtesten of magneet grijpers. De gevolgen zijn  heel divers. Plasma solderen is vaak onmogelijk, kleine metaaldeeltjes en metaalstof blijven kleven. Maar klevende materialen veroorzaakt ook verhoogde slijtage bij lagers, uitval en wachttijden bij automatische bewerkingsstations, evenals problemen bij elektrisch lassen, oneffenheden en dikte verschillen bij elektrisch verzinken en verchromen of scherpe randen bij galvaniseren. Kortom: ongewenst magnetisme kost tijd, geld en beïnvloedt de kwaliteit van de eindproducten.

 

Bezoek ons op:
standnummer:
10.F038