Productnieuws
door HEIDENHAIN Nederland B.V.

Quadra-Chek 3000 haalt meer uit de meetmachine

3 mei 2016

Om de precisie en efficiëntie van het meten op nauwkeurige meetmachines te verhogen heeft HEIDENHAIN onder de benaming Quadra-Chek 3000 een elektronisch systeem voor de verwerking van meetgegevens ontwikkeld. Hiermee kunnen camerabeelden van meet- en profielprojectoren, meetmicroscopen en video-meetmachines worden beoordeeld.

Met de videotools van de Quadra-Chek 3000 worden meetpunten vastgelegd en geometrische elementen berekend. Het meetresultaat wordt grafisch weergegeven op een touchscreen; met functietoetsen naast het scherm, bijvoorbeeld voor het automatisch laten doorlopen van het meetproces, houdt de bediener het gehele proces in het oog. De automatische geometrieherkenning Measure Magic zorgt voor een snelle en nauwkeurige meting van de 2D-elementen. Mechanische onnauwkeurigheden van de meetmachine worden gecompenseerd en filters voorkomen een negatieve beïnvloeding van de meetwaarden als gevolg van vervuiling.

De functie 'onderdeelweergave' toont de al gemeten elementen van een onderdeel en maakt het mogelijk nieuwe toe te voegen. Dit gaat eenvoudig en intuïtief via het touchscreen. Instelling op een specifieke meetopgave gebeurt via de software. Eén optie is automatische meetpuntherkenning voor herkenning van kanten. In voorbereiding zijn de NC-optie voor het aansturen van een as van de meetmachine, een optische kantensensor, autofocus en zoomfuncties. De gebruiker kan o.a. de taal van zijn keuze en de gewenste uitvoer van meetresultaten - via een printer of digitaal - instellen.

De aluminium behuizing en het geharde glas van het touchscreen maken inzet in de werkplaats mogelijk. Het design omvat ook details als beschermende randen om het beeldscherm, een geïntegreerde voeding en een passieve koeling. De beschermingsklasse is IP65 voor de voorzijde en IP40 voor de achterzijde. Deze heeft aansluitingen voor de sensoren, USB en ethernet, voor aansluiting op alle gangbare meetsystemen, inclusief digitale camera's en opname in een bedrijfsnetwerk. 

HEIDENHAIN Nederland B.V., Ede
www.heidenhain.nl

Gerelateerde bedrijven

Bekijk alle leden