• Verspanende techniek
FPT-VIMAG lid

Hembrug Machine Tools

Company Header Circles

Hembrug Machine Tools

Hembrug Machine Tools is al sinds de jaren zestig gespecialiseerd in het ontwikkelen, bouwen en verkopen van hydrostatisch gelagerde ultra precisie draaimachines voor het extreem nauwkeurig finishdraaien van gehard staal met CBN gereedschappen of non ferro metalen met diamant gereedschappen.

Met de Mikroturn machines levert Hembrug wereldwijd turn-key systemen waarbij het nauwkeurige finish harddraaiproces centraal staat.

Het hart van die technische oplossing wordt gevormd door zelf ontwikkelde, uiterst stabiele hydrostatische draaimachines, eventueel aangevuld met automatische laad-/losinstallaties en post process meetapparatuur.

Met Hembrug ultra precisie draaimachines is het mogelijk gehard stalen componenten (tot 68 HrC) proceszeker in serie te draaien binnen een < 2 µm maatnauwkeurigheid en oppervlaktenauwkeurigheid van (Ra) 0.1 – 0.4 µm. De Mikroturn machines worden wereldwijd geleverd aan verschillende industrieën zoals de lagerindustrie, de automobielindustrie, de matrijzenbouw, in de fabricage van hydraulische en pneumatische schakelapparatuur, de machinebouw en de optische industrie.