Innovatie
door Hoffmann Quality Tools B.V.

Staal heeft zijn meester gevonden

15 december 2015

Verspanen met maximale precisie en efficiency met de nieuwe GARANT MasterSteel HPC-frees van de Hoffmann Group

 

Met de HPC-frees GARANT MasterSteel is de Hoffmann Group erin geslaagd een evolutionaire sprong in de verspaningstechniek te maken. De nieuwe HPC-ruwfrees biedt indrukwekkende duurzaamheid, grote verspaningsvolumes en excellente standtijden. Dit stelt de gebruikers in staat om met een hoge kwaliteit en extreme efficiency te verspanen.

 

Hoge productiekwaliteit – krachtige performance

De uitstekende prestaties dankt de HPC-frees GARANT MasterSteel aan de geoptimaliseerde geometrie, hoogwaardige componenten en de moderne productiemethodes. Door de bijzonder grote spaanruimtes is een goede afvoer van de wegvallende spanen bij gelijktijdig verhoogde voedingswaarden mogelijk. Dynamische spoed en een ongelijke plaatsing van de snijkanten zorgen voor extreem geluidsarm draaien. De afronding van de snijkanten en een hoge snijkwaliteit zorgen bovendien voor een lage slijtage hetgeen resulteert in een lange levensduur van de frees. Daarnaast zorgt een hoogrendementsubstraat, welke van een nieuw ontwikkelde coating is voorzien en de frees bijzonder sterk maakt, voor uitzonderlijk hoge standtijden van de GARANT MasterSteel. 

 

Uitstekende prestaties in alle metalen

Met de nieuwe GARANT MasterSteel HPC-frees zijn vooral materialen van staal uitstekend te bewerken. Hiertoe behoren ongelegeerde, laaggelegeerde en hooggelegeerde staalsoorten. Daarnaast is de GARANT MasterSteel HPC-frees  ook universeel als groenring inzetbaar voor RVS en gietijzer.

 

Lage slijtage

Gedurende een test met hooggelegeerd gereedschapsstaal konden in vergelijking met de concurrentie 83% hogere standtijden worden bereikt. Ook werd bij veldproeven bij de bewerking van een lasconstructie van ST52 met extreem veel binnenranden 150% meer standtijd bij gelijktijdig 66 % hogere voeding behaald. Conclusie: de gebruiker profiteert op twee manieren: dankzij GARANT MasterSteel werkt hij langer en sneller.

Gerelateerde bedrijven

Bekijk alle leden

Gerelateerd nieuws