Innovatie
door Jeveka B.V.

SmartBin bij Nijdra

1 februari 2018

Jeveka heeft bij Nijdra Group een opstelling geplaatst met een combinatie van SmartBin Flex en Classic. De installatie bevat de grijpvoorraad voor één module die Nijdra bouwt. Samen gaan wij de komende tijd dit inventory management systeem in de praktijk verder optimaliseren. Na evaluatie zullen wij dit op grotere schaal gaan uitrollen. Wereldwijd zijn al verschillende grote magazijnen en productieomgevingen met SmartBin inventory management geoptimaliseerd, onder andere bij Studer, fabrikant van maalmachines, en Alstom, bekend van de treinstellen die ook in Nederland op het spoor rijden.

SmartBin is een logistiek systeem, ontwikkeld door Bossard (Zwitserland). Jeveka is exclusief reseller van SmartBin in Nederland. Het systeem vereenvoudigt voorraadbeheer (inventory management) door automatisering van de controle op het verbruik. SmartBin monitort de (grijp)voorraad continu middels gewichtssensoren. Kort door de bocht staat ieder bakje of pallet op een individuele weegschaal. Er zijn bedrade (SmartBin Classic) en draadloze (SmartBin Flex) uitvoeringen. SmartBin Classic gebruik je in vaste stellingen, SmartBin Flex is bij uitstek geschikt voor mobiele toepassingen zoals rijdende tafels of stellingen in productie omgevingen.

De geavanceerde SmartBin software verwerkt de data die het binnenkrijgt van de aangesloten sensoren. Middels instelbare parameters zorgt Jeveka ervoor dat er altijd voldoende voorraad aanwezig is zonder dat er te veel ligt. Ook wanneer er sprake is van seizoensinvloeden of andere wisselende omstandigheden. De bestellingen worden automatisch elektronisch geplaatst door de SmartBin inventory management software en kunnen uitgeleverd worden door de mensen van Jeveka, of via het eigen magazijn.

Nijdra Group is een professionele toeleverancier van fijnmechanische onderdelen en mechatronische modules bestemd voor de hightech industrie. Dit familiebedrijf uit 1947 is gevestigd in Middenbeemster in Noord Holland en heeft drie vestigingen.

Jeveka levert sinds eind jaren ’80 bevestigingsartikelen voor assemblage van OEM producten bij Nijdra. Om de logistieke processen en inventory management verder te optimaliseren hebben wij na een gedegen voorbereiding begin 2018 de eerste SmartBin installatie in Nederland geplaatst.

Voor meer informatie over logistieke ontzorging en de mogelijkheden van SmartBin kijk op www.smartbin.nl.

Gerelateerde bedrijven

Bekijk alle leden